Bezoek onze winkel

Burg. Galleestraat 12
7251 EB Vorden

}

Onze openingstijden

Woe - Do 13.00 - 18.00
Vrij 10.00 - 18.00
Zat 10.00 - 17.00

Neem direct contact op

0575-845734
info@wijnhandelsmit.nl

Gratis verzending in NL
vanaf 18 flessen / € 100

Bezoek onze winkel

Burg. Galleestraat 12
7251 EB Vorden

}

Onze openingstijden

Woe - Do 13.00 - 18.00
Vrij 10.00 - 18.00
Zat 10.00 - 17.00

Neem direct contact op

Château des Trois Tours

Yves Lumeau laat zien dat ook de kleinere Bordeauxwijnen serieus meetellen. Niet voor niets kreeg zijn wijnhuis meerdere keren een Gouden Medaille van wijngids Gilbert & Gaillard.

Château des Trois Tours – Yves Lumeau

Invloedrijke familie

Château des Trois Tours is een wijngoed in Caumont, dicht bij Sauveterre de Guyenne in Entre-Deux-Mers. Het Château kent een rijke geschiedenis. In de zestiende en zeventiende eeuw was het eigendom van de familie d’Albret, een invloedrijke familie in Frankrijk. Ze hadden de macht over Navarra en grotendeels over Gascogne en Guyenne. Nu is het wijndomein eigendom van de familie Lumeau, die er al vier generaties wijn maakt.

Vitale oudjes

Het landgoed telt momenteel 12 hectare en de wijngaarden bestaan vooral uit klei. Dat maakt het gebied erg geschikt voor bepaalde wijnen, zoals Merlot, Cabernet Sauvignon en Cabernet Franc. Opmerkelijk is de relatieve ouderdom van de verschillende percelen: 50 jaar en ouder is geen uitzondering. Door de intensieve aandacht hebben de stokken een grote vitaliteit en geven ze een zeer goede kwaliteit druiven. Sinds 2010 worden er stelselmatig nieuwe wijnstokken aangeplant om de vitaliteit van de wijngaarden op termijn ook te behouden.

Proef onze Château des Trois Tours wijnen

Met Château des Trois Tours wijnen, haalt u een heerlijke wijn in huis.

Gouden wijnen

De kleine Bordeaux-wijnen hebben een moeilijke tijd achter de rug. Vaak was de kwaliteit niet meer in verhouding tot de prijs. Dat het ook anders kan laat Yves Lumeau zien door mooie geconcentreerde wijnen te maken met een krachtig en fruitig karakter. Vol van smaak, sappig met een lekkere tanninestructuur.

De wijnen bleven ook niet onopgemerkt bij wijngids Gilbert & Gaillard die het Château zowel in 2015 als 2016 met een Gouden medaille beloonde.

De wijnen worden vergist op stalen fusten met temperatuurcontrole en rijpen nog enkele maanden voordat ze afgevuld worden. De blend bestaat uit 75% Merlot en 25% Cabernet Sauvignon. Perfecte begeleider van stevige (vlees)maaltijden en zachte roomkazen.

Wijntips & Aanbiedingen

Bent u nieuwsgierig naar onze wijntips of wilt u graag onze aanbiedingen ontvangen, schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief.

Bezoek ons

Adres

Burg. Galleestraat 12
7251 EB VORDEN

Bel, mail of volg ons

Neem contact met ons op