Bezoek onze winkel

Burg. Galleestraat 12
7251 EB Vorden

}

Onze openingstijden

Woe - Do 13.00 - 18.00
Vrij 10.00 - 18.00
Zat 10.00 - 17.00

Neem direct contact op

0575-845734
info@wijnhandelsmit.nl

Gratis verzending in NL
vanaf 18 flessen / € 100

Bezoek onze winkel

Burg. Galleestraat 12
7251 EB Vorden

}

Onze openingstijden

Woe - Do 13.00 - 18.00
Vrij 10.00 - 18.00
Zat 10.00 - 17.00

Neem direct contact op

Château Haut Peyruguet

Al vier generaties lang maakt de familie Jolivet de beste kwaliteitswijnen. Op hun Chateau Haut Peyruguet combineren ze oude tradities met moderne vinificatie-methoden.

Château Haut Peyruguet – Familie Jolivet

Koele zomers, frisse wijnen

Zo’n 35 kilometer ten zuiden van de stad Bordeaux, omringd door wijngaarden, ligt het dorpje Soussac. Hier vind je ook Château Haut Peyruguet, waar de familie Jolivet al vier generaties lang de beste kwaliteitswijnen maakt.

Op de 27 hectaren wijngaarden groeien Sauvignon Blanc en Semillon voor hun witte wijnen. Voor de rode wijnen en fantastische rosé worden vooral Merlot en een kleiner deel Cabernet Franc en Cabernet Sauvignon verbouwd. Door de hogere ligging van de wijngaarden is het ook in hete zomers wat koeler. Daardoor behouden de wijnen hun frisheid.

De bodem, die vooral uit klei en leisteen bestaat, is geschikt voor het maken van mooie, zachte rode wijnen.

Duurzame wijnbouw

Vanaf de jaren tachtig is er flink geïnvesteerd in zowel de wijngaard, de wijnkelder als het Château zelf. Sindsdien is de kwaliteit van de wijnen met sprongen vooruit gegaan. De familie Jolivet combineert aloude tradities met moderne vinificatie-methoden om kwalitatief hoogwaardige wijnen te maken.

Ieder jaar worden de wijnen van de verschillende percelen opnieuw beoordeeld. Alle familieleden zijn verantwoordelijk voor hun eigen deelgebied, zoals wijngaardbeheer, oogstbewaking, vinificatie en verkoop. Ook op het gebied van duurzaamheid zijn belangrijke stappen gezet.

In 1999 heeft het Château samen met nabijgelegen wijnmakers een afvalwatervoorziening aangelegd om zo bij te dragen aan de bescherming van de natuurlijke omgeving. Voor bemesting wordt uitsluitend organische compost gebruikt. Vinificatie vindt plaats per wijngaard en de temperatuur wordt nauwlettend in de gaten gehouden om de frisheid van de wijnen te garanderen.

Proef onze Château Haut Peyruguet wijnen

Met Château Haut Peyruguet wijnen, haalt u een heerlijke wijn in huis.

Stuivend wit en fruitig rood

De nauwkeurige werkwijze van de familie Jolivet zie je terug in hun wijnen. De witte Château Haut Peyruguet is heerlijk stuivend, grassig met duidelijke tropische tonen. Een sprankelende, mild frisse smaak maakt dit tot een heerlijke aperitief- of lichte lunchwijn. De rode Château Haut Peyruguet heeft een mooie robijnrode kleur met heldere tinten.

In de neus een mooi krachtig bouquet van rood fruit aroma’s met hints van bloemen, kruiden en munt. Op de tong is het een lekkere vlezige wijn, rond, fruitig, met fijne tannines. De afdronk is verrassend fris. Deze wijn is een perfecte begeleider van patés, geroosterd rood vlees, gegrild wit vlees, lamstoofpot en harde kazen.

Wijntips & Aanbiedingen

Bent u nieuwsgierig naar onze wijntips of wilt u graag onze aanbiedingen ontvangen, schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief.

Bezoek ons

Adres

Burg. Galleestraat 12
7251 EB VORDEN

Bel, mail of volg ons

Neem contact met ons op