Bezoek onze winkel

Burg. Galleestraat 12
7251 EB Vorden

}

Onze openingstijden

Woe - Do 13.00 - 17.30
Vrij 10.00 - 17.30
Zat 10.00 - 17.00

Neem direct contact op

0575-845734
info@wijnhandelsmit.nl

Gratis verzending in NL
vanaf 18 flessen / € 100

Bezoek onze winkel

Burg. Galleestraat 12
7251 EB Vorden

}

Onze openingstijden

Woe - Do 13.00 - 17.30
Vrij 10.00 - 17.30
Zat 10.00 - 17.00

Neem direct contact op

Domaine Frey-Sohler 

De wijngaarden van de broers Damien en Nicolas Sohler liggen rond het prachtige dorpje Scherwiller. Scherwiller ligt noordelijk gelegen van Colmar.

Domaine Frey-Sohler produceert hier “toût la gamme” van de frisse Sylvaner tot de intense Gewüztraminer Grand Cru Frankstein en van de elegante Pinot Gris tot de prachtige Pinot Noir wijnen en Cremants.

Op bescheiden wijze werkt Domain Frey-Sohler naar Biologische landbouw toe. De stijl van wijn maken is gebaseerd op een lange traditie waarbij een ongedwongen, frisse en oprechte stijl nagestreefd worden. Zowel de Wine Ethusiast als Guide Hachette prezen diverse wijnen.

De Elzas is een uniek wijnbouwgebied

Ontdek de oneindige diversiteit in cépages en terroir.

Micro klimaat

De wijngaarden in de Elzas zijn gelegen tegen de oostelijke heuvelrug van de Vogezen. Deze bergrug en het Zwarte Woud aan de overzijde maken de Elzas tot een uniek gelegen wijnbouw gebied. Het ligt beschut en kent hete zomers en koude winters. Dit bijzondere klimaat maakt het mogelijk om succesvol een verscheidenheid aan witte en zelfs rode wijn (Pinot Noir) te produceren.

Mineraalrijk

Door het verzakken van het oude gebergte is er op bepaalde plaatsen sprake van een complexiteit aan grondsoorten. Zo vindt men er kalk, schelpen, leisteen, quarts en graniet. Prachtig materiaal voor grote wijnen!  

Variëteit aan druivenrassen

De Elzas is een van de weinige wijnbouwgebieden waar een enorm scala aan druivenrassen succesvol wordt verbouwd. Dit in combinatie met de grote verscheidenheid aan terroir en mini-klimaten, leidt tot een duizelingwekkend aantal combinaties tussen druif en terroir. Een prachtige streek dus om meet een grote variëteit aan wijnen kennis te maken. Met de wijnen van Frey Sohler laten we u graag kennis maken met hun wijnen die dit prachtige wijnbouwgebied voortbrengen.

Proef onze Elzasser Frey Sohler wijnen

Een hernieuwde kennismaking met een eeuwenoude wijncultuur!

Geen Resultaten Gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.

De gebroerders Sohler

Damien en Nicolas Sohler, bijgestaan door Aude de dochter van Damien, zijn zeer bevlogen ondernemers, Nicolas ziet toe op de kwaliteit in de wijngaarden en Damien regelt de commercie.

De oogst en vinificatie doen ze samen in nauw overleg. Ze werken hard aan de uitbreiding van wijngaarden, biologische teelt en natuurlijk continue kwaliteitsverbetering.

Damien en Nicolas zijn wars van status en pracht en praal. Ze houden echter wel van het goede leven en het liefst met een goed glas wijn.

De stijl van wijnmaken is traditioneel en met zoekt naar frisheid, terroir en elegantie.

De wijnen van Frey-Sohler worden naar een groot aantal landen, met succes ge-exporteerd.

Na enige jaren afwezig te zijn geweest in Nederland brengen wij ze graag weer onder de aandacht.

Wijntips & Aanbiedingen

Bent u nieuwsgierig naar onze wijntips of wilt u graag onze aanbiedingen ontvangen, schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief.

[et_bloom_inline optin_id=”optin_1″]

Bezoek ons

Adres

Burg. Galleestraat 12
7251 EB VORDEN

Bel, mail of volg ons

Neem contact met ons op

Leeftijdscontrole

Wijnhandel Smit verkoopt geen alcoholhoudende dranken aan personen onder de 18 jaar. Door op 'Ga door' te klikken, verklaar ik dat ik ouder ben dan 18 jaar en dat ik voldoe aan de bovenstaande verklaring.

Of

Geniet, maar drink met mate.