Beschrijving
In het hart van de Langhe rijst het pittoreske dorpje Perno op. Het kasteel van Perno vertegenwoordigt ook een stukje geschiedenis van de Italiaanse cultuur.Castello di Perno is momenteel eigendom van Gregorio Gitti en is niet alleen het centrum van een wijnproductie op hoog niveau geworden, maar is ook van plan terug te keren naar een thuis voor cultuur ,met bijzondere aandacht voor hedendaagse kunst.
De wijngaard ligt in Nizza Monferrato, genaamd Bricco en bevindt zich op 210 meter boven zeeniveau.
Na het oogsten worden de druiven ontsteeld en vindt er een koude maceratie plaats gedurende 48 uur. Daarna vindt er een natuurlijke fermentatie en maceratie plaats gedurende 25 dagen op gecontroleerde temperaturen. Vervolgens rijpt de wijn nog gedurende 14 maanden op Oostenrijkse eiken. Na het bottelen blijven de wijnen nog 6 maanden rusten in de kelders van het domein alvorens ze op de markt worden gebracht.
De wijn kan perfect worden gecombineerd met gevulde pasta, rood vlees, varken en oudere kazen.
100% Barbera.