Beschrijving
In 1970 begon Francesco Cusumano met het maken van wijn om te bewijzen dat het mogelijk is om goede wijnen te produceren op Sicilië. Tegenwoordig wordt Cusumano geleid door de broers Diego en Alberto. De familie Cusumano heeft geïnvesteerd in verschillende gebieden op Sicilië, om het beste terroir per druivensoort te kunnen creëren. De kelder waar de wijnen rijpen ligt in Partinico en hier komen technologische innovatie, aandacht voor design en respect voor de geschiedenis samen.Hierdoor produceert dit jonge, moderne bedrijf unieke wijnen uit een uniek landschap.
De wijngaard is gericht naar het zuid-oosten en de productie gebeurt in Ficuzza, Piana degli Albanesi.,De gemiddelde leeftijd van de wijnstokken is 16 jaar. Een plantdichtheid van 4.500 stokken per hectare en een productie van 7.500 kg druiven per hectare. De oogst gebeurt manueel, in de eerste 10 dagen van september. Koude inweking en eerste fermentatie (8°C) gedurende 12 uur, daarna een zachte tweede persing. Vervolgens koud decanteren, fermentatie aan 18 à 20°C, waarna de wijn 4 maanden in roestvrijstalen vaten gaat en verder rijpt op fles.
Lekker bij
Lekker met visgerechten, wit vlees en jonge kazen.
Medailles & Awards
2016: 91/100 James Suckling
100% Insolia.