Beschrijving
Zeer modeste en toch verrassende wijn ,een echte favoriet. De viognier wordt hier opnieuw gedefinieerd met minder volume dan in het Rhônedal, maar met meer charme en intensieve aroma’s van verse druiven, abrikoos en viooltjes. Gemaakt van Viognier uit wijngaarden van Château de la Ragotiere vlak bij de Atlantische oceaan. De bodem bestaat uit Micaschistes (zwart en wit) wat deze wijn zijn fraaie mineraliteit geeft. Met een opbrengst van maar 35hl/ha is deze wijn zeer geconcentreerd. De viognier is geënt op 14 jaar oude Melon de Bourgone wijnstokken. De wijn wordt op lage temperatuur vergist. Hierna volgt een 100% Malolactische vergisting. Na blending worden ze gefilterd en gebotteld. Perfecte begeleider van Coquiles Saint Jaques, gegrillde vis, of oosterese gerechten. Ook perfect als apertif richting herfst. Drinken tot 4 jaar naar de oogst.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.