Bezoek onze winkel

Burg. Galleestraat 12
7251 EB Vorden

}

Onze openingstijden

Woe - Do 13.00 - 18.00
Vrij 10.00 - 18.00
Zat 10.00 - 17.00

Neem direct contact op

0575-845734
info@wijnhandelsmit.nl

Gratis verzending in NL
vanaf 18 flessen / € 100

Bezoek onze winkel

Burg. Galleestraat 12
7251 EB Vorden

}

Onze openingstijden

Woe - Do 13.00 - 18.00
Vrij 10.00 - 18.00
Zat 10.00 - 17.00

Neem direct contact op

Domaine Faiveley Mercurey AC Clos Rochette

29,50

33,00 (uw voordeel 10.61 %)

Zo wil je Bourgogne genieten, elegante aroma’s van geel fruit ,niet te tropisch, edel hout en een fijne minerale toets, hmmm!

Mercurey kent een wat groter wijnbouw areaal dan de Côtes de Beaune. De wijnen kennen veel gelijkenissen maar zijn wel betaalbaarder!

Beschrijving

Zeer fraaie en krachtige witte Bourgogne uit de zuidelijke Côte Chalonnaise. De naam Mercurey vewijst naar de handels god Mercurius waarvoor men zelfs een tempel inrichtte. De wijnen komen in zijn algemeenheid overeen met de duurdere Côte de Beaune maar hebben een wat meer rustieke en boerse stijl die typisch is voor deze streek.

Fraaie nog mooie diep rode kleur met een fijn aroma van bramen, frambozen en iets aards en gloedrijk. Prachtige ontwikkelde wijn die men nu al heerlijk kan genieten of nog wat kan ouderen.

De geschiedenis van Domaine Faiveley gaat terug tot 1825. Het domein is al 7 generaties lang familiebezit en is gelegen in Nuits-Saint-Georges, in het hart van de Bourgogne. 127 ha Wijngaarden, verspreid over Côte de Nuits, Côte de Beaune en Côte Chalonnaise, waarvan 12 wijngaarden met Grand Cru classificatie, 25 met Premier Cru classificatie en 6 wijngaarden met een classificatie “Monopole”. Het domein wordt geleid door Erwan Faiveley, die het werk in de wijngaarden in eigen beheer houdt om zelf controle te hebben over de kwaliteit van de druiven. De handgeplukte oogst wordt met zorg naar gewelfde kelders uit de 19e eeuw gebracht, gelegen in Nuits-Saint-Georges. Om geweldige Bourgognes te maken, combineert Erwan Faiveley de principes van moderne oenologie met traditionele rijping in Frans eiken vaten. Dit alles draagt ertoe bij dat Faiveleywijnen een hoog aanzien hebben.

De wijngaarden in Mercurey worden gekenmerkt door kalkmergel en klei  ,de wijngaarden hebben een oostelijke expositie.De druiven worden met de hand geoogst en gesorteerd. De most wordt geëxtraheerd met behulp van een pneumatische pers. De vinificatie duurt 4 weken en vindt plaats in Franse eikenhouten vaten (waarvan minder dan een derde nieuw eikenhout is)in hygrometrie-gecontroleerde kelders bij constante natuurlijke temperaturen. De wijn rijpt 14 maanden in vaten waarin regelmatig wordt geroerd om de wijnmoer in contact te houden met de wijn. Dit resulteert in een tongstrelende wijn meteen aromatische complexiteit.

Geniet deze prachtige wijn bij Visgerechten, schaal- en schelpdieren en geitenkaas.

Extra informatie

Wijntype

Prijsklasse

Land

Streek

Domein

Druivenras

Inhoud
Smaakprofiel

Leeftijdscontrole

Wijnhandel Smit verkoopt geen alcoholhoudende dranken aan personen onder de 18 jaar. Door op 'Ga door' te klikken, verklaar ik dat ik ouder ben dan 18 jaar en dat ik voldoe aan de bovenstaande verklaring.

Of

Geniet, maar drink met mate.