Bezoek onze winkel

Burg. Galleestraat 12
7251 EB Vorden

}

Onze openingstijden

Woe - Do 13.00 - 18.00
Vrij 10.00 - 18.00
Zat 10.00 - 17.00

Neem direct contact op

0575-845734
info@wijnhandelsmit.nl

Gratis verzending in NL
vanaf 18 flessen / € 100

Bezoek onze winkel

Burg. Galleestraat 12
7251 EB Vorden

}

Onze openingstijden

Woe - Do 13.00 - 18.00
Vrij 10.00 - 18.00
Zat 10.00 - 17.00

Neem direct contact op

Orsumella Corte Rinieri

19,20

De Orsumella Corte Rinieri is een mooie gerijpte Toscaanse topklasse

Beschrijving

Over Orsumella Corte Rinieri

De wijn is Intens robijn rood met lichte oranje schakeringen. Een breed ontwikkelend aroma met sappige tonen van rode bessen, bramen en kruiden. Duidelijk aanwezige vlezige tannines welke goed in balans zijn met de zuurgraad en de aroma’s in de afdronk. Geproduceerd van handgeplukte Sangiovese en Cabernet Sauvignin druiven welke in kleine kratjes naar de wijnkelder gertransporteerd wordnen wanneer ze manueel verder uitgeselecteerd worden.

Schilinweking vindt plaast voor 25 dagen. Gedurende deze periode start de alcoholische fermentatie en geschied onder een gecontrolleerde temperatuur van 27 graden. Dagelijkes word de wijn over de hoed gepompt om zo de maximale extractie te kunnen bereiken. Na vergisting rijpen de wijn op nieuw en gebruikt Frans eiken gelagerd voor 14 maanden hier vindt ook de malolactische vergisting plaatsvindt. Na afloop worden de wijnen gebotteld en op fles gelagerd alvovrens zij uitgeleverd worden.
Serveer rond de 18°C.

Media

https://www.facebook.com/Wijnhandel-Smit-560069267341024

https://instagram.com/wijnhandelsmit?igshid=wnskwbig512p

Extra informatie

Wijntype

Prijsklasse

Land

Streek

Domein

Druivenras

Over het domein

Tenuta Orsumella is een kleinschalig, prestigieus wijnhuis gelegen in Montefiridolfi, in de prachtige heuvels van Toscane tussen Florence en Sienna. En daar worden heerlijke Chianti-wijnen gemaakt. De wijngaarden liggen 300 meter boven zeeniveau. Daardoor zijn de temperaturen ’s nachts wat lager en blijft het fruit fris en aromatisch. De bodem is rijk aan zandsteen en marmer, wat de wijnen de perfecte mineraliteit geeft.
Op het domein worden niet alleen hoogwaardige Chianti-wijnen geproduceerd. Een deel van de grond wordt in beslag genomen door olijfbomen, waarvan een bijzondere olijfolie wordt gemaakt. De oogst van de druiven vindt handmatig plaats. De opbrengst wordt bewust beperkt gehouden om de kwaliteit te waarborgen.De familie Menichetti is inmiddels de derde generatie die dit prachtig gelegen domein exploiteert. De geschiedenis gaat terug tot 1200 toen het hoofdgebouw door de befaamde Florentijnse familie Buondelmonti als buitenhuis werd gebruikt. Ook diende het als administratiecentrum en rechtbank voor zakelijke geschillen.De wijnen van Orsumella behoren tot de top in de regio en hebben diverse prijzen in wacht gesleept. Het wijnhuis is bezig met een conversie naar volledig biologische wijnbouw, wat waarschijnlijk in 2019 gerealiseerd zal zijn.
Leuk weetje: de ster in het logo symboliseert de poolster. Wanneer deze poolster reflecteert in het water van het aan het domein grenzende riviertje dan zullen de geliefden die er gezamenlijk naar kijken hun liefde vereeuwigd zien. Romantisch toch?

Smaakprofiel

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.