Bezoek onze winkel

Burg. Galleestraat 12
7251 EB Vorden

}

Onze openingstijden

Woe - Do 13.00 - 18.00
Vrij 10.00 - 18.00
Zat 10.00 - 17.00

Neem direct contact op

0575-845734
info@wijnhandelsmit.nl

Gratis verzending in NL
vanaf 18 flessen / € 100

Bezoek onze winkel

Burg. Galleestraat 12
7251 EB Vorden

}

Onze openingstijden

Woe - Do 13.00 - 18.00
Vrij 10.00 - 18.00
Zat 10.00 - 17.00

Neem direct contact op

SCHLOSS CASTELL SILVANER TROCKEN

18,60

SCHLOSS CASTELL SILVANER TROCKEN

Deze SCHLOSS CASTELL SILVANER TROCKEN heeft een fraai bouquet met impressies van perzik, bloemige weidekruiden en breaburn appel die zich voortzetten in een droge, zachte en sappige smaak met aansluitend een krachtige en kruidige afdronk. De wijngaarden van het in Beieren gelegen Franken liggen niet langs de Rijn, maar langs de Main en diens zijrivieren. Het is hier niet de riesling die de grootste wijnen maakt maar de silvaner die hier hoogten bereikt als nergens anders. De geschiedenis van Castell gaat ver terug, in 1659 plantten zij de eerste silvaner druivenstokken.

Categorie:

Beschrijving

Over de wijn SCHLOSS CASTELL SILVANER TROCKEN

Deze SCHLOSS CASTELL CASTELL SILVANER TROCKEN heeft een fraai bouquet met impressies van perzik, bloemige weidekruiden en breaburn appel die zich voortzetten in een droge, zachte en sappige smaak met aansluitend een krachtige en kruidige afdronk. De wijngaarden van het in Beieren gelegen Franken liggen niet langs de Rijn, maar langs de Main en diens zijrivieren. Het is hier niet de riesling die de grootste wijnen maakt maar de silvaner die hier hoogten bereikt als nergens anders. De geschiedenis van Castell gaat ver terug, in 1659 plantten zij de eerste silvaner druivenstokken.

SCHLOSS CASTELL SILVANER TROCKEN is een Ideale maaltijdbegeleider, breed inzetbaar, van luxe broodmaaltijd tot voorgerechten, asperges (bijv. met zalm), worstsoorten, salades, beekforel en andere zoetwatervissen, kip, kalkoen en kaas.

SCHLOSS CASTELL SILVANER TROCKEN

De wijngaarden van het in Beieren gelegen Franken liggen niet langs de Rijn, maar langs de Main en diens zijrivieren. Het is hier niet de riesling die de grootste wijnen maakt maar de silvaner. De grondsoorten zijn hier heel gevarieerd. Er is nogal wat mergel en zandsteen, maar ook leem, gips en klei. De riesling voelt zich hier dan ook minder thuis en ook het klimaat is voor deze druivensoort niet optimaal, voor het korte groeiseizoen in deze streek rijpt hij te laat. Maar de silvaner bereikt hier hoogten als nergens anders. krachtig aroma, mineraalrijk en verfijnde zuren om een paar fraaie eigenschappen te noemen. Meer dan de helft van de wijnen is droog en het zijn uitstekende maaltijdbegeleiders. De geschiedenis van Castell gaat ver terug, in 1659 plantten zij de eerste silvaner druivenstokken. Inmiddels hebben zij een grote reputatie opgebouwd. De Silvaner trocken is een zgn. Gutswein, trots visitekaartje van Castell. Selectieve handmatige oogst, kleine opbrengst, temperatuurgestuurde vergisting op roestvrijstalen tanks en drie maanden rijping op zijn lie alvorens te worden gebotteld. Proefnotities: Fraai bouquet met impressies van perzik, bloemige weidekruiden en braeburn appel die zich voortzetten in een droge, zachte en sappige smaak met aansluitend een krachtige en kruidige afdronk. Gebotteld op een platte ronde fles, de Bocksbeutel is op z’n best tot 3 jaar na de oogst.

Media

https://www.facebook.com/Wijnhandel-Smit-560069267341024

https://instagram.com/wijnhandelsmit?igshid=wnskwbig512p

Extra informatie

Appellatie

Domein

Druivenras

Prijsklasse

Smaakprofiel