Beschrijving
Deze Val di Suga Rosso di Montalcino heeft een mooie gerijpte paars kleur en is tamelijk ondoorzichtig. In de neus ruiken we Rode bessen waaronder cassis, viooltjes en elegante houttonen. De smaak geeft een hoge concentratie met edele tannines, kersen en pruimentonen. De afdronk is mondvullend en lang aanhoudend.
40 kilometer ten zuiden van Siena troont het 600 meter hoge Montalcino tussen het Arbia en Ombrone dal. Tenuta Val di Suga bezit 120 ha. waarvan 55 ha. wijngaarden zijn, deze liggen zowel in het noordwesten waar de wijn zachter en geuriger is, als in het zuiden, waar de wijn harder en alcoholrijker is. Deze Rosso is een cuvée van wijnen uit beide gebieden. Het klimaat is gematigd mediterraan en droog. De 1738 meter hoge Monte Amiata in het zuiden beschermt Montalcino voor noodweer. In 1888 produceerde de Tenuta Biondi – Santi voor het eerst een Brunello! Door de wereldwijde interesse is het productiegebied van 56 ha. in 1970 tot over de 2100 ha. uitgebreid!
Wij zouden deze wijn openen bij: Eendenborst met balsamico , Gesmoord lamsvlees, Gegrilde of gebraden roodvlees gerechten, wildgerechten, gerechten met paddenstoelen en bij harde kazen.