Bezoek onze winkel

Burg. Galleestraat 12
7251 EB Vorden

}

Onze openingstijden

Woe - Do 13.00 - 17.30
Vrij 10.00 - 17.30
Zat 10.00 - 17.00

Neem direct contact op

0575-845734
info@wijnhandelsmit.nl

Gratis verzending in NL
vanaf 18 flessen / € 100

Bezoek onze winkel

Burg. Galleestraat 12
7251 EB Vorden

}

Onze openingstijden

Woe - Do 13.00 - 17.30
Vrij 10.00 - 17.30
Zat 10.00 - 17.00

Neem direct contact op

Cantine Sgarzi

Het begon allemaal met het maken van wijnen die met paard en wagen naar plaatselijke herbergen werden vervoerd. Tegenwoordig exporteert wijnhuis Sgarzi zijn wijnen naar meer dan 80 landen.

 

Cantine Sgarzi wijnvaten Wijnhandel Smit

Cantine Sgarzi

Met paard en wagen

De familie Sgarzi produceert wijnen in Castel San Pietro Terme, een stad gelegen aan de wijnroute in Emilia Romagna. In 1933 had Luigi Sgarzi, de grootvader van de huidige eigenaar, daar een klein wijnbedrijf en bezorgde wijn aan de beroemde herbergen van Bologna. Dit gebeurde in eiken vaten en met paardenkoetsen. In de loop der jaren heeft Cantine Sgarzi zich ontwikkeld tot een omvangrijk bedrijf dat in meer dan 80 landen wijn verkoopt.

De beste Italiaanse wijn ter wereld

Luigi Sgarzi werd opgevolgd door zijn zoon Vincenzo en vervolgens door zijn neef Stefano. Eind jaren zeventig begon Stefano geleidelijk aan de productiecapaciteit van de wijnmakerij uit te breiden. Hij richtte zich voornamelijk op de export, niet alleen om hun eigen wijngaarden te promoten, maar ook met doel de wereld kennis te laten maken met de beste Italiaanse wijnen.

Oud en nieuw naast elkaar

Wie het bedrijf in Castel San Pietro Terme bezoekt, ziet direct hoe verleden en heden worden gecombineerd. Aan de ene kant, omringd door wijngaarden, ligt het familiehuis uit de vorige eeuw. Ernaast vind je het nieuwe hoofdkantoor, opvallend modern, met een grote showroom, een ondergrondse kelder, nieuwe kantoren en een laboratorium.

Pinot Grigio

Voor de productie van Pinot Grigio en Vermentino vindt er gedurende twee weken een fermentatieproces plaats in stalen tanks onder een gecontroleerde temperatuur van 15°C. De wijn wordt op lage temperatuur bewaard totdat hij gebotteld wordt.

Villa Francesca

De rode Villa Francesca-wijn wordt gemaakt van de Sangiovese. Na een lange maceratie van de druivenschillen, vindt er gedurende twee weken fermentatie plaats onder een gecontroleerde temperatuur van ongeveer 25°C. De wijn rijpt daarna nog zes maanden in grote eiken vaten.

De rode wijn is droog, met lichte tannines en een prettig bittere afdronk. Hij combineert goed met groentegerechten en gegrild vlees. De aanbevolen serveertemperatuur is tussen 18 en 20 °C.

Wijntips & Aanbiedingen

Bent u nieuwsgierig naar onze wijntips of wilt u graag onze aanbiedingen ontvangen, schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief.

Bezoek ons

Adres

Burg. Galleestraat 12
7251 EB VORDEN

Bel, mail of volg ons

Neem contact met ons op