Bezoek onze winkel

Burg. Galleestraat 12
7251 EB Vorden

}

Onze openingstijden

Woe - Do 13.00 - 17.30
Vrij 10.00 - 17.30
Zat 10.00 - 17.00

Neem direct contact op

0575-845734
info@wijnhandelsmit.nl

Gratis verzending in NL
vanaf 18 flessen / € 100

Bezoek onze winkel

Burg. Galleestraat 12
7251 EB Vorden

}

Onze openingstijden

Woe - Do 13.00 - 17.30
Vrij 10.00 - 17.30
Zat 10.00 - 17.00

Neem direct contact op

Feudi di San Marzano Collezione Cinquanta

26,95

Indrukwekkende Italiaan gemaakt van het gouden duo Primitivo en Negroamaro Jubileum wijn ter ere van het 50 jarig bestaan van de Top Producent San Marzano.

Beschrijving

Fraaie mix van Primitivo en Negroamaro de twee inheemse druivesoorten van Puglia.

De neus geurt intens en complex naar pruimen, rode jam en specerijen zoals vanille. De wijn is intens in de aanzet, rijk en zacht met een lange afdronk.

De bodem bestaat voornamelijk uit klei en gesteente. De druiven komen uit wijngaarden die gelegen zijn in San Marzano en in Salento. De wijngaarden bevinden zich op een hoogte van ca. 100 meter boven zeeniveau. De opbrengst is beperkt tot 4.500 wijnstokken per ha aangeplant.De oogst geschiedt volledig manueel in september. Vinificatie vindt plaats door de druiven te ontstelen en kneuzen. Daarna vindt koude schilinweking plaats, waarna alcoholische fermentatie onder gecontroleerde temperaturen volgt. Malolactische gisting vindt in roestvrijstalen vaten plaats en tot slot rijping in vaten van Frans eiken gedurende 12 maanden.

Geniet deze wijn bij rijke voorgerechten, rood vlees en wild.

Extra informatie

Wijntype

Prijsklasse

Land

Streek

Domein

Over het domein

In 1962 bundelden 19 wijnboeren uit San Marzano hun krachten en richtten zo "Cantine San Marzano" op. Tegenwoordig telt deze coöperatie meer dan 1200 telers en maakt het gebruik van moderne en technologisch geavanceerde installaties zonderafbreuk te doen aan de zeer oude wijntraditie van Puglia. San Marzano ligt in Puglia, in het hart van de veelgeprezen DOC "Primitivo di Manduria",tussen twee zeeën (Ionische en de Adriatische Zee). De provincies Taranto en Brindisi bieden een landschapwaar wijngaarden en olijfbomen zij aan zij groeien op een rode ondergrond. Deze bodem en de Middellandse Zee terroir spelen een essentiële rol in de productie van hoogwaardige wijnen. Het klimaat is extreem, met moeilijke omstandigheden:droogte, vorst, Sirocco wind. Toch zorgen deze gepassioneerde wijnmakers ervoor dat zelfs druiven uit de oudste wijngaarden volle en elegante wijnen opleveren.

Smaakprofiel