Bezoek onze winkel

Burg. Galleestraat 12
7251 EB Vorden

}

Onze openingstijden

Woe - Do 13.00 - 17.30
Vrij 10.00 - 17.30
Zat 10.00 - 17.00

Neem direct contact op

0575-845734
info@wijnhandelsmit.nl

Gratis verzending in NL
vanaf 18 flessen / € 100

Bezoek onze winkel

Burg. Galleestraat 12
7251 EB Vorden

}

Onze openingstijden

Woe - Do 13.00 - 17.30
Vrij 10.00 - 17.30
Zat 10.00 - 17.00

Neem direct contact op

Hayman’s Royal Dock Navy Strength

33,50

“Een zwaar geschut Gin, robuust helder, krachtig en intens en fluweelzacht”

Artikelnummer: 1618 Categorieën: , , ,

Beschrijving

Royal Dock Gin is een vertegenwoordiger van de Gin stijl, bekend onder de naam “Senior service Gin”, die door de familie Hayman en de vorige generaties vanaf 1863 is ontwikkeld voor zowel de Koninklijke Marine als de handel. De robuuste, heldere eigenschappen en de sterke aromatische geur van deze Gin hadden een grote aantrekkingskracht op de hoogste rangen van de marine.

Gevestigd in Londen, leverde Hayman’s de Royal Dock Gin aan de Royal Victoria Yard, de grootste van de drie Admiralty Victualling Boards voor wie Gin samen met Rum een essentieel onderdeel van de lading was. De naam Royal Dock vertegenwoordigt de werf die in 1513 werd opgericht door Henry VIII in Deptford, Zuid-Londen. Londen was toentertijd de grootste haven in Engeland naast de andere kleinere havens van Gosport en Plymouth. Meer dan 4 eeuwen was de Royal Dock het hoofdkwartier van “the Navy Victualling Board” die verantwoordelijk waren voor de proviand aan boord en daarmee ook de basis van een aantal van de belangrijkste ondernemingen in de Britse Marine geschiedenis. Een eerbetoon aan vervlogen tijden van de Engelse marine. Een robuuste, intense Gin met 57% alcohol. Kraakhelder, in zijn smaken aromatisch, bloemig en krachtig.

De familie Hayman is al sinds 1863 actief in de ginindustrie en het bedrijf is nog steeds familie eigendom. De betovergrootvader van de huidige directeur Christopher Hayman opende toentertijd de distilleerderij in London. Door de jaren heen heeft de familie opgetreden als beschermengel van de True English Gin stijl en gebruiken ze vandaag de dag familietechnieken en processen die generatie na generatie zijn doorgegeven. Hierdoor worden alle gins van de familie Hayman nog steeds gedistilleerd zoals ze 150 jaar geleden ook werden gedistilleerd: door middel van het traditionele tweedaagse proces.

Het smaakprofiel van alle gins van Hayman wordt bepaald doorv 10 botanicals: jeneverbes, korianderzaad, engelwortel, citroenschil, kassia, sinaasappelschil, kaneel, zoethout, iriswortel en nootmuskaat. De verhoudingen hiervan verschillen per gin. De signatuur van Hayman’s is een dominante jeneverbessensmaak, een kruidig palet en sterke tonen van citrusfruit in de finish. Daarnaast kenmerken alle gins zich door complexiteit, diepte en een perfecte balans!

Christopher Hayman heeft inmiddels meer dan 40 jaar ervaring met het distilleren van gin. Zijn kinderen, Miranda en James Hayman zijn alweer de 5e generatie om de familietraditie in stand te houden. Vandaag de dag is de “Hayman family” de oudste ginproducerende familie van Engeland en bovendien één van de weinige gin producenten die ook daadwerkelijk in Londen is gevestigd. The Hayman’s range bestaat uit diverse types gin van verschillende stijlen, gevormd door de evolutie en geschiedenis van gin gedurende de afgelopen 150 jaar. The core range bestaat uit de London Dry Gin, Old Tom Gin, Gently Rested Gin, Royal Dock Gin en Sloe Gin.

Extra informatie

Wijntype

Prijsklasse

Land

Streek

Domein

Druivenras

Inhoud

Appellatie