Bezoek onze winkel

Burg. Galleestraat 12
7251 EB Vorden

}

Onze openingstijden

Woe - Do 13.00 - 17.30
Vrij 10.00 - 17.30
Zat 10.00 - 17.00

Neem direct contact op

0575-845734
info@wijnhandelsmit.nl

Gratis verzending in NL
vanaf 18 flessen / € 100

Bezoek onze winkel

Burg. Galleestraat 12
7251 EB Vorden

}

Onze openingstijden

Woe - Do 13.00 - 17.30
Vrij 10.00 - 17.30
Zat 10.00 - 17.00

Neem direct contact op

Domaine Fernand Engel

Elzas anno nu is bijzonder veelzijdig en vooruitstrevend. Met talloze verschillende terroirs, het koningsras Riesling en een voorlopersrol in biologische wijnbouw is Elzas tegenwoordig een heel spannende wijnstreek. De lichtzoete stijl van vroeger is op zijn retour: steeds meer wijnmakers maken volledig droge wijnen die een meer zuivere expressie van de druivensoorten geven. Zo ook Fernand Engel, waar zeer moderne wijnen worden gemaakt. De wijnen van Engel kunnen zich absoluut meten met de beste wijnhuizen uit de Haut-Rhin. Het wijnhuis is opzoek naar een droge stijl van wijnmaken iets dat met het veranderende klimaat steeds lastiger te bewerkstelligen is.

De Elzas is een uniek wijnbouwgebied

Ontdek de oneindige diversiteit in cépages en terroir.

Micro klimaat

De wijngaarden in de Elzas zijn gelegen tegen de oostelijke heuvelrug van de Vogezen. Deze bergrug en het Zwarte Woud aan de overzijde maken de Elzas tot een uniek gelegen wijnbouw gebied. Het ligt beschut en kent hete zomers en koude winters. Dit bijzondere klimaat maakt het mogelijk om succesvol een verscheidenheid aan witte en zelfs rode wijn (Pinot Noir) te produceren.

Mineraalrijk

Door het verzakken van het oude gebergte is er op bepaalde plaatsen sprake van een complexiteit aan grondsoorten. Zo vindt men er kalk, schelpen, leisteen, quarts en graniet. Prachtig materiaal voor grote wijnen!  

Variëteit aan druivenrassen

De Elzas is een van de weinige wijnbouwgebieden waar een enorm scala aan druivenrassen succesvol wordt verbouwd. Dit in combinatie met de grote verscheidenheid aan terroir en mini-klimaten, leidt tot een duizelingwekkend aantal combinaties tussen druif en terroir. Een prachtige streek dus om meet een grote variëteit aan wijnen kennis te maken. Met de wijnen van Frey Sohler laten we u graag kennis maken met hun wijnen die dit prachtige wijnbouwgebied voortbrengen.

Proef onze Elzasser Fernand Engel wijnen

Een hernieuwde kennismaking met een eeuwenoude wijncultuur!

Een geschiedenis in wording.

Fernand en Elisa Engel verhuizen na de tweede wereld oorlog naar de boerderij  in Roschwihr vlak bij Colmar. De boerderij heeft een paar hectare wijngaarden en daar begint het succesverhaal van Ferdinand Engel. Na aanvankelijke moeilijke jaren weten Ferdinand en Elisa successievelijk wijngaarden bij te kopen.

Begin jaren 70 van de vorige eeuw treed Bernard de zoon samen met zijn vrouw Danielle toe tot het bedrijf. Er worden nieuwe kelders en proefruimtes ingericht zodat de verkoop aan passanten en ook de export een vlucht kan nemen. In 1995 treedt de derde generatie in de persoon van dochter Sandrine toe tot de onderneming. Vanaf 2001 wordt er Biologisch gewerkt en vanaf 2006 zijn alle percelen (41 Ha) Biologisch gecertificeerd.

In 2013 verwoest een fatale brand de boerderij en de wijnmakerij waardoor er een geheel nieuwe wijnmakerij opgebouwd wordt. Ook worden er nieuwe wijngaarden bijgekocht en komt het totaal aantal hectare nu  uit op 62. Hierin zijn inmiddels ook 4 Grand Cru wijngaarden opgenomen. De wijnen van Fernand Engel worden door de internationale pers zeer goed onthaald. Ook in moeilijke jaren weet men een consistentie te bieden. De prijs-kwaliteit ratio is uitstekend. De Sylvaner is een echte Must taste!   

 

Wijntips & Aanbiedingen

Bent u nieuwsgierig naar onze wijntips of wilt u graag onze aanbiedingen ontvangen, schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief.

Bezoek ons

Adres

Burg. Galleestraat 12
7251 EB VORDEN

Bel, mail of volg ons

Neem contact met ons op