Bezoek onze winkel

Burg. Galleestraat 12
7251 EB Vorden

}

Onze openingstijden

Woe - Do 13.00 - 17.30
Vrij 10.00 - 17.30
Zat 10.00 - 17.00

Neem direct contact op

0575-845734
info@wijnhandelsmit.nl

Gratis verzending in NL
vanaf 18 flessen / € 100

Bezoek onze winkel

Burg. Galleestraat 12
7251 EB Vorden

}

Onze openingstijden

Woe - Do 13.00 - 17.30
Vrij 10.00 - 17.30
Zat 10.00 - 17.00

Neem direct contact op

Aanbieding!

Domaine de La Ragotière Cuvée Prestige Sauvignon Blanc

Oorspronkelijke prijs was: €10,95.Huidige prijs is: €9,99.

Deze Domaine de La Ragotière Cuvée Prestige Sauvignon Blanc is een temperamentvolle wijn met veel kruidigheid en een duidelijke grap-fruit toon. Toegankelijke en toch stevige structuur. Aroma’s van grapefruit en peper onderschrijven de afdronk van deze wijn.

Strakke en loepzuivere terras wijn

Beschrijving

Deze Domaine de La Ragotière Cuvée Prestige Sauvignon Blanc is een temperamentvolle wijn met veel kruidigheid en een duidelijke grap-fruit toon. Toegankelijke en toch stevige structuur. Aroma’s van grapefruit en peper onderschrijven de afdronk van deze wijn. Gemaakt van Sauvignon Blanc uit wijngaarden uit het canton Vallet vlak bij de Atlantische oceaan. De bodem bestaat uit kalk en schistes wat deze wijn zijn fraaie mineraliteit geeft. Met een opbrengst van maar 75hl/ha is deze wijn medium geconcentreerd. De jongere wijnstokken geven verwachtingsvolle mineraliteit. De wijn wordt zoveel mogelijk biologisch geteeld en mag daarom ook het predikaat Terra Vitis dragen. De wijn wordt op lage temperatuur vergist. Er wordt na vergisting nog Sauvignon Gris toegevoegd voor een breder aroma. Na blending worden ze gefilterd en gebotteld. Perfecte begeleider van gegrillde kreeft vis met een saus, of kipcurry harde kazen. Drinken tot 3jaar naar de oogst.

Extra informatie

Wijntype

Prijsklasse

Land

Streek

Domein

Druivenras

BIO

Over het domein

Les Frêres Couillaud zijn de pioniers van de Muscadet. Niet alleen produceren zij wijnen die behoren tot de top maar ook bezitten zij de wijngaarden met de mooiste liggingen. Daarnaast pionieren zij met voor de streek vreemde rassen zoals Sauvignon Gris en Viognier. Een ware kraamkamer voor topwijnen.