Bezoek onze winkel

Burg. Galleestraat 12
7251 EB Vorden

}

Onze openingstijden

Woe - Do 13.00 - 18.00
Vrij 10.00 - 18.00
Zat 10.00 - 17.00

Neem direct contact op

0575-845734
info@wijnhandelsmit.nl

Gratis verzending in NL
vanaf 18 flessen / € 100

Bezoek onze winkel

Burg. Galleestraat 12
7251 EB Vorden

}

Onze openingstijden

Woe - Do 13.00 - 18.00
Vrij 10.00 - 18.00
Zat 10.00 - 17.00

Neem direct contact op

Chateaux & Domaines

Wij werken met een zorgvuldige selectie van wijnhuizen, grotendeels via eigen import, daardoor kennen we het verhaal achter de wijnen die we verkopen. Maak kennis met onze Châteaux & Domaines.

Cantine San Marzano druiven plukken Wijnhandel Smit

Cantine San Marzano

Over Cantine San Marzano

In 1962 besloten 19 wijnmakers hun krachten te bundelen om samen kwaliteitswijnen te maken met het typische karakter van de streek San Marzano di San Giuseppe. Om hun droom te verwezenlijken, richtten ze Cantine San Marzano op. Tegenwoordig bestaat de Cantine uit meer dan 1200 wijnboeren die zich allemaal inzetten voor het produceren van de beste druiven. Ze zijn gespecialiseerd in de lokale Primitivo-druif.

Domaine d’Ardhuy

Over Domaine d’Ardhuy

Gabriel Ardhuy hielp in de Bourgogne bij de oogst van 1947 en ontmoette daar zijn toekomstige vrouw Eliane, dochter van een wijnboer uit Bourgogne. Zij krijgen zeven dochters.

De familie d’Ardhuy is lang eigenaar geweest van het handelshuis Pierre André, met als hoofdzetel Château Corton-André. Dat wordt in 2002 verkocht, zodat alle aandacht kan uitgaan naar de eigen wijngaarden en het ontwikkelen van het eigen domein.

De familie Ardhuy bezit meer dan veertig hectare wijngaard in geweldige percelen en heeft daarnaast nog een bedrijf in de Rhône in eigendom. Voor beide domeinen is er een dochter aangewezen om het te organiseren.

Begin 2003 komt Carel Voorhuis, zoon van een advocaat uit Maastricht die eerder een wijnhuis in de Jura had gekocht, als ‘régisseur’ binnen. En dan gaat het snel: al in 2004 kiest de Revue de Vins de France Ardhuy als nummer 3 van producenten in de Côte de Beaune en als nummer 4 in de Côte de Nuits.

Domaine dArhuy Wijnhandel Smit
Maison Louis Bonnard Wijnhandel Smit

Maison Louis Bonnard

Over Maison Louis Bonnard

In 1899 begon Louis Bonnard als wijnhandelaar in Savigny Le Beaune, in het hart van de Bourgogne. Nu werkt Maison Louis Bonnard samen met de beste wijnbouwers uit verschillende Franse regio’s.

Maison Louis Bonnard gelooft dat succesvol wijn maken begint met optimaal wijnbouwbeheer, waarbij de nieuwste inzichten op het gebied van vinificatie worden gebruikt. Suikergehalte, zuurgraad en weersomstandigheden worden voortdurend gecontroleerd om de kwaliteit van de wijn te garanderen.

Château la Négly

Over Château la Négly

Château la Négly is gelegen in de Languedoc, aan de oever van het Étang de Pissévache op de uitlopers van het Massief van La Clape. Négly is eigendom van de familie Paux-Rosset, en dochter Marion maakt de wijn, bijgestaan door oenoloog Claude Gros.

De familie maakt al jaren wijn, maar de laatste jaren staat dit in het teken van een extreme groei in kwaliteit. De grote diversiteit aan bodems, hoogteverschil en ligging (tot tien meter van de vloedrand af!), zorgt voor een grote verscheidenheid in stijl en kracht, maar er is één eigenschap die alle wijnen verbindt: grote precisie en een sterke mate van mineraliteit. De kwaliteit van Négly is ook niet onopgemerkt gebleven door Parker: deze gaf meermaals hoge (tot 99 punten) waarderingen aan diverse wijnen van Négly!

Les Asterides de La Negly Wijnhandel Smit 2
Entre Chateau De La Ragotiere Wijnhandel Smit

Château De La Ragotière

Over Château De La Ragotière

In de wijngaarden van La Ragotière in de Franse Loire groeien al eeuwen de beste wijnstokken. De familie Couillaud experimenteert volop en verbouwt voor de regio unieke druivenrassen.

In 1979 kopen Bernard, Michel en François Couillaud Château de la Ragotière. De drie broers komen uit een oud geslacht van wijnbouwers. In 1987 kopen ze ook het nabijgelegen Château de la Morinière waar ze een voor de regio nieuwe druivensoort planten: de Chardonnay.

Knorhoek – Wine Estate Stellenbosch

Over Knorhoek – Wine Estate Stellenbosch

Van een gebied met leeuwen en luipaarden tot een gerenommeerd wijnhuis. Noodlot en geluk hebben elkaar afgewisseld in de geschiedenis van het Zuid-Afrikaanse Knorhoek, waar nu de prachtigste wijnen worden gemaakt.

Knorhoek ligt 200 tot 380 meter boven de zeespiegel op de zachtglooiende heuvels van de Simonsberg. Het maakt deel uit van het wereldberoemde wijngebied Stellenbosch. Door het gunstige klimaat en de rijke gronden is Knorhoek ideaal gelegen voor het maken van mooie wijnen.

Knorhoek Wine Estate Stellenbosch wijnvaten Wijnhandel Smit
Tenuta Orsumella Wijnhandel Smit

Tenuta Orsumella

Over Tenuta Orsumella

Tenuta Orsumella is een kleinschalig, prestigieus wijnhuis gelegen in Montefiridolfi, in de prachtige heuvels van Toscane tussen Florence en Sienna. En daar worden heerlijke Chianti-wijnen gemaakt.

De wijngaarden liggen 300 meter boven zeeniveau. Daardoor zijn de temperaturen ’s nachts wat lager en blijft het fruit fris en aromatisch. De bodem is rijk aan zandsteen en marmer, wat de wijnen de perfecte mineraliteit geeft.

AOC St Mont Wijnhandel Smit

Plaimont Producteurs

Over het wonder van Plaimont

Deze moderne coöperatieve wijnkelder is in 1979 ontstaan uit de samenwerking van drie kelders in de Gers: Plaisance, Aignan en Saint-Mont. In 1999 hebben zich ook de caves van Condom en Cazaubon aangesloten.Aanvankelijk produceerde men enkel wijnen in bulk “(“en vrac”) maar sinds de laatste samenvoeging koos het nieuw ontstane Plaimont voor kwaliteit en voor de reconstructie van de wijngaard met traditionele Gasconse druivenrassen als pinenc, arrufiac en petit courbu. Een en ander ging gepaard met veeleisende teeltmethodes, zoals groene pluk en oogsten met de hand, kwaliteitsbewaking en traceerbaarheid. Het resulteerde in een bijzondere wijnproducent. Met de aanplant van “vergeten druivenrassen als, tannat, pinenc, arrufiac, petit courbu, petit en gros manseng, colombard, ugni blanc en listan heeft Plaimont een unieke troef in handen. Plaimont heeft het quasi-monopolie op productie van een onvervalste terroirwijn Saint Mont. Daarnaast produceert het al even karakteristieke AOC’s als Madiran en Pacherenc du Vic-Bilh. 

Wijntips & Aanbiedingen

Bent u nieuwsgierig naar onze wijntips of wilt u graag onze aanbiedingen ontvangen, schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief.

Bezoek ons

Adres

Burg. Galleestraat 12
7251 EB VORDEN

Bel, mail of volg ons

Neem contact met ons op

Leeftijdscontrole

Wijnhandel Smit verkoopt geen alcoholhoudende dranken aan personen onder de 18 jaar. Door op 'Ga door' te klikken, verklaar ik dat ik ouder ben dan 18 jaar en dat ik voldoe aan de bovenstaande verklaring.

Of

Geniet, maar drink met mate.