Chateaux & Domaines
Wij werken met een zorgvuldige selectie van wijnhuizen, grotendeels via eigen import, daardoor kennen we het verhaal achter de wijnen die we verkopen. Maak kennis met onze Châteaux & Domaines.
Cantine San Marzano
Over Cantine San Marzano
In 1962 besloten 19 wijnmakers hun krachten te bundelen om samen kwaliteitswijnen te maken met het typische karakter van de streek San Marzano di San Giuseppe. Om hun droom te verwezenlijken, richtten ze Cantine San Marzano op. Tegenwoordig bestaat de Cantine uit meer dan 1200 wijnboeren die zich allemaal inzetten voor het produceren van de beste druiven. Ze zijn gespecialiseerd in de lokale Primitivo-druif.
Domaine d’Ardhuy
Over Domaine d’Ardhuy
Gabriel Ardhuy hielp in de Bourgogne bij de oogst van 1947 en ontmoette daar zijn toekomstige vrouw Eliane, dochter van een wijnboer uit Bourgogne. Zij krijgen zeven dochters.
De familie dāArdhuy is lang eigenaar geweest van het handelshuis Pierre AndrĆ©, met als hoofdzetel ChĆ¢teau Corton-AndrĆ©. Dat wordt in 2002 verkocht, zodat alle aandacht kan uitgaan naar de eigen wijngaarden en het ontwikkelen van het eigen domein.
De familie Ardhuy bezit meer dan veertig hectare wijngaard in geweldige percelen en heeft daarnaast nog een bedrijf in de RhƓne in eigendom. Voor beide domeinen is er een dochter aangewezen om het te organiseren.
Begin 2003 komt Carel Voorhuis, zoon van een advocaat uit Maastricht die eerder een wijnhuis in de Jura had gekocht, als ārĆ©gisseurā binnen. En dan gaat het snel: al in 2004 kiest de Revue de Vins de France Ardhuy als nummer 3 van producenten in de CĆ“te de Beaune en als nummer 4 in de CĆ“te de Nuits.
Maison Louis Bonnard
Over Maison Louis Bonnard
In 1899 begon Louis Bonnard als wijnhandelaar in Savigny Le Beaune, in het hart van de Bourgogne. Nu werkt Maison Louis Bonnard samen met de beste wijnbouwers uit verschillende Franse regioās.
Maison Louis Bonnard gelooft dat succesvol wijn maken begint met optimaal wijnbouwbeheer, waarbij de nieuwste inzichten op het gebied van vinificatie worden gebruikt. Suikergehalte, zuurgraad en weersomstandigheden worden voortdurend gecontroleerd om de kwaliteit van de wijn te garanderen.
Château la Négly
Over Château la Négly
ChĆ¢teau la NĆ©gly is gelegen in de Languedoc, aan de oever van het Ćtang de PissĆ©vache op de uitlopers van het Massief van La Clape. NĆ©gly is eigendom van de familie Paux-Rosset, en dochter Marion maakt de wijn, bijgestaan door oenoloog Claude Gros.
De familie maakt al jaren wijn, maar de laatste jaren staat dit in het teken van een extreme groei in kwaliteit. De grote diversiteit aan bodems, hoogteverschil en ligging (tot tien meter van de vloedrand af!), zorgt voor een grote verscheidenheid in stijl en kracht, maar er is ƩƩn eigenschap die alle wijnen verbindt: grote precisie en een sterke mate van mineraliteit. De kwaliteit van NƩgly is ook niet onopgemerkt gebleven door Parker: deze gaf meermaals hoge (tot 99 punten) waarderingen aan diverse wijnen van NƩgly!
Château de la Ragotière
Over Château de la Ragotière
In de wijngaarden van La RagotiĆØre in de Franse Loire groeien al eeuwen de beste wijnstokken. De familie Couillaud experimenteert volop en verbouwt voor de regio unieke druivenrassen.
In 1979 kopen Bernard, Michel en François Couillaud Château de la Ragotière. De drie broers komen uit een oud geslacht van wijnbouwers. In 1987 kopen ze ook het nabijgelegen Château de la Morinière waar ze een voor de regio nieuwe druivensoort planten: de Chardonnay.
Plaimont Producteurs
Over het wonder van Plaimont
Deze moderne coƶperatieve wijnkelder is in 1979 ontstaan uit de samenwerking van drie kelders in de Gers: Plaisance, Aignan en Saint-Mont. In 1999 hebben zich ook de caves van Condom en Cazaubon aangesloten.Aanvankelijk produceerde men enkel wijnen in bulk “(“en vrac”) maar sinds de laatste samenvoeging koos het nieuw ontstane Plaimont voor kwaliteit en voor de reconstructie van de wijngaard met traditionele Gasconse druivenrassen als pinenc, arrufiac en petit courbu. Een en ander ging gepaard met veeleisende teeltmethodes, zoals groene pluk en oogsten met de hand, kwaliteitsbewaking en traceerbaarheid. Het resulteerde in een bijzondere wijnproducent. Met de aanplant van “vergeten druivenrassen als, tannat, pinenc, arrufiac, petit courbu, petit en gros manseng, colombard, ugni blanc en listan heeft Plaimont een unieke troef in handen. Plaimont heeft het quasi-monopolie op productie van een onvervalste terroirwijn Saint Mont. Daarnaast produceert het al even karakteristieke AOC’s als Madiran en Pacherenc du Vic-Bilh.Ā
El Coto de Rioja
Over El Coto
El Coto de Rioja is een relatief jong (1970) maar zeer succesvol bedrijf. De winery in Oyón, even net noorden va Logroño, is indrukwekkend door haar schaal grootte en efficiency combinatie met eeuwen oude tradities. Daarnaast beschikt El Coto over ruim 700 hectare eigen wijngaarden verdeeld over 7 verschillende locaties waardoor men in staat is om een optimale diversiteit aan druivenaanbod te krijgen. Het wijngaardbeheer wordt wetenschappelijk begeleid waardoor er onder alle omstandigheden druiven van de hoogst mogelijke kwaliteit geproduceerd kunnen worden. Voor de lagering van de rode wijnen maakt El Coto gebruik van 72.000 eikenhouten vaten. Dit is in Rioja en zelfs in de wereld uniek te noemen. Het resultaat van al deze inspanningen heeft er voor gezorgd dat El Coto wijnen produceert met een uitzonderlijke goede verhouding tussen prijs en kwaliteit. Zo zijn zij in korte tijd uitgegroeid tot een van de toonaangevende huizen van de streek. Als voorbeeld is El Coto Crianza is de meest verkochte Rioja Crianza in Spanje en is de El Coto blanco zelfs de meest verkochte witte Rioja in de hele wereld!
Franz Keller
Over Franz Keller
Franz Keller – Schwarzer Adler is een gastronomisch begrip in de Kaiserstuhl, in Baden, ja zelfs in heel Duitsland. Franz Keller bestiert niet alleen eenĀ Ā wijndomein maar import en handelt in een schat van top wijndomeinen. Daarnaast heeft hij een hotel en drie restaurants. EĆ©n van deze restaurants, Schwarzer Adler, bezit sinds 1969 onafgebroken een Michelin ster, het langst van alle restaurants in Duitsland. Het bedrijf is nu in handen van Fritz Keller, een man met een tomeloze energie en veel ideeĆ«n. Zijn zoon Friedrich is met name betrokken bij het wijnmaken. De wijnen die de Keller maakt zijn dan ook van onberispelijke kwaliteit en zijn veel geneten in Duitsland en ver daarbuiten grote waardering.Ā De wijnen van Franz Keller zijn nooit onderhevig aan āsmaakmodesā maar hebben altijd het terroir voorop staan. De Kaiserstuhl heeft een vulkanische bodem met daarop hoge lƶssafzettingen, ideaal voor wat ze in Duitsland de Burgundersorten noemen, zoals Weissburgunder, Grauburgunder, Chardonnay en SpƤtburgunder. In 2019 is Keller door Gault&Millau tot āWinzer des Jahresā uitgeroepen!
.
Wijntips & Aanbiedingen
Bent u nieuwsgierig naar onze wijntips of wilt u graag onze aanbiedingen ontvangen, schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief.
Bezoek ons
Adres
Burg. Galleestraat 12
7251 EB VORDEN