Bezoek onze winkel

Burg. Galleestraat 12
7251 EB Vorden

}

Onze openingstijden

Woe - Do 13.00 - 18.00
Vrij 10.00 - 18.00
Zat 10.00 - 17.00

Neem direct contact op

0575-845734
info@wijnhandelsmit.nl

Gratis verzending in NL
vanaf 18 flessen / € 100

Bezoek onze winkel

Burg. Galleestraat 12
7251 EB Vorden

}

Onze openingstijden

Woe - Do 13.00 - 18.00
Vrij 10.00 - 18.00
Zat 10.00 - 17.00

Neem direct contact op

Chateaux & Domaines

Wij importeren onze eigen wijnen van diverse Chateaux & Domaines in verschillende landen. Wij bezoeken zelf deze wijnhuizen en kennen de verhalen achter de wijnen die wij verkopen.

Cantine San Marzano

Over Cantine San Marzano

In 1962 besloten 19 wijnmakers hun krachten te bundelen om samen kwaliteitswijnen te maken met het typische karakter van de streek San Marzano di San Giuseppe. Om hun droom te verwezenlijken, richtten ze Cantine San Marzano op. Tegenwoordig bestaat de Cantine uit meer dan 1200 wijnboeren die zich allemaal inzetten voor het produceren van de beste druiven. Ze zijn gespecialiseerd in de lokale Primitivo-druif.

Château Haut Peyruguet

Over Château Haut Peyruguet

Al vier generaties lang maakt de familie Jolivet de beste kwaliteitswijnen. Op hun Chateau Haut Peyruguet combineren ze oude tradities met moderne vinificatie-methoden.

Op de 27 hectaren wijngaarden groeien Sauvignon Blanc en Semillon voor hun witte wijnen. Voor de rode wijnen en fantastische rosé worden vooral Merlot en een kleiner deel Cabernet Franc en Cabernet Sauvignon verbouwd. Door de hogere ligging van de wijngaarden is het ook in hete zomers wat koeler. Daardoor behouden de wijnen hun frisheid.

Maison Louis Bonnard

Over Maison Louis Bonnard

In 1899 begon Louis Bonnard als wijnhandelaar in Savigny Le Beaune, in het hart van de Bourgogne. Nu werkt Maison Louis Bonnard samen met de beste wijnbouwers uit verschillende Franse regio’s.

Maison Louis Bonnard gelooft dat succesvol wijn maken begint met optimaal wijnbouwbeheer, waarbij de nieuwste inzichten op het gebied van vinificatie worden gebruikt. Suikergehalte, zuurgraad en weersomstandigheden worden voortdurend gecontroleerd om de kwaliteit van de wijn te garanderen.

Château Aiguilloux

Over Château Aiguilloux

In 1982 ontdekten Martha en François Lemarié het kleine wijnparadijs Aiguilloux in het zuiden van Frankrijk. Het was liefde op het eerste gezicht en het stel besloot zich vanaf dat moment toe te gaan leggen op het maken van bijzondere wijn.

Respect voor de natuur staat voorop bij Châteaux Aiguilloux. Maar ook in de wijnkelder worden geen concessies gedaan. De makers zijn constant bezig het land en de eigenschappen van de druiven te doorgronden. Dit geeft de wijnen hun typische karakter.

Château De La Ragotière

Over Château De La Ragotière

In de wijngaarden van La Ragotière in de Franse Loire groeien al eeuwen de beste wijnstokken. De familie Couillaud experimenteert volop en verbouwt voor de regio unieke druivenrassen.

In 1979 kopen Bernard, Michel en François Couillaud Château de la Ragotière. De drie broers komen uit een oud geslacht van wijnbouwers. In 1987 kopen ze ook het nabijgelegen Château de la Morinière waar ze een voor de regio nieuwe druivensoort planten: de Chardonnay.

Knorhoek – Wine Estate Stellenbosch

Over Knorhoek – Wine Estate Stellenbosch

Van een gebied met leeuwen en luipaarden tot een gerenommeerd wijnhuis. Noodlot en geluk hebben elkaar afgewisseld in de geschiedenis van het Zuid-Afrikaanse Knorhoek, waar nu de prachtigste wijnen worden gemaakt.

Knorhoek ligt 200 tot 380 meter boven de zeespiegel op de zachtglooiende heuvels van de Simonsberg. Het maakt deel uit van het wereldberoemde wijngebied Stellenbosch. Door het gunstige klimaat en de rijke gronden is Knorhoek ideaal gelegen voor het maken van mooie wijnen.

Tenuta Orsumella

Over Tenuta Orsumella

Tenuta Orsumella is een kleinschalig, prestigieus wijnhuis gelegen in Montefiridolfi, in de prachtige heuvels van Toscane tussen Florence en Sienna. En daar worden heerlijke Chianti-wijnen gemaakt.

De wijngaarden liggen 300 meter boven zeeniveau. Daardoor zijn de temperaturen ’s nachts wat lager en blijft het fruit fris en aromatisch. De bodem is rijk aan zandsteen en marmer, wat de wijnen de perfecte mineraliteit geeft.

Marqués de Longares

Over Marqués de Longares

Longares ligt ten zuiden van Zaragoza, wat betekent: hete zomers en koude winters. Ondanks de droogte in het gebied, kunnen de wijnstokken optimaal tot ontwikkeling komen en geven druiven waarvan de heerlijkste Spaanse wijnen worden gemaakt.

Covinca, de wijncoöperatie van Longares, is opgericht in 1942. Momenteel zijn er 400 coöperaties bij aangesloten, die samen een oppervlakte van 490 hectare voor witte en 2.510 hectare voor rode wijn hebben. De bekendste wijnen zijn Torrelongares, Terrai en Clave de Sol.

Château des Trois Tours

Over Château des Trois Tours

Château des Trois Tours is een wijngoed in Caumont, dicht bij Sauveterre de Guyenne in Entre-Deux-Mers. Het Château kent een rijke geschiedenis.

In de zestiende en zeventiende eeuw was het eigendom van de familie d’Albret, een invloedrijke familie in Frankrijk. Ze hadden de macht over Navarra en grotendeels over Gascogne en Guyenne. Nu is het wijndomein eigendom van de familie Lumeau, die er al vier generaties wijn maakt.

La Ferme Petit Paul

Over La Ferme Petit Paul

In het hart van de Languedoc groeien op kalkrijke kleigronden de druiven waarvan Jerome Vic de mooiste wijnen maakt. Maak kennis met La Ferme Petit Paul.

Jerome Vic is een getalenteerd wijnmaker en beheert verschillende domeinen. In het typisch Mediterrane klimaat met warme, zonnige zomers en matige neerslag in de winter kunnen de druiven maximaal rijpen.

Wijntips & Aanbiedingen

Bent u nieuwsgierig naar onze wijntips of wilt u graag onze aanbiedingen ontvangen, schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief.

Bezoek ons

Adres

Burg. Galleestraat 12
7251 EB VORDEN

Bel, mail of volg ons

Neem contact met ons op