Bezoek onze winkel

Burg. Galleestraat 12
7251 EB Vorden

}

Onze openingstijden

Woe - Do 13.00 - 17.30
Vrij 10.00 - 17.30
Zat 10.00 - 17.00

Neem direct contact op

0575-845734
info@wijnhandelsmit.nl

Gratis verzending in NL
vanaf 18 flessen / € 100

Bezoek onze winkel

Burg. Galleestraat 12
7251 EB Vorden

}

Onze openingstijden

Woe - Do 13.00 - 17.30
Vrij 10.00 - 17.30
Zat 10.00 - 17.00

Neem direct contact op

Maison Louis Bonnard

In 1899 begon Louis Bonnard als wijnhandelaar in Savigny Le Beaune, in het hart van de Bourgogne. Nu werkt Maison Louis Bonnard samen met de beste wijnbouwers uit verschillende Franse regio’s.

 

Maison Louis Bonnard wijngaarden en dorp Wijnhandel Smit

Maison Louis Bonnard

Wijnhandelaar uit de Bourgogne

Louis Bonnard begon als wijnhandelaar in de Bourgogne, waar hij goede betrekkingen onderhield met de wijnbouwers uit de streek. Hij richtte Maison Louis Bonnard op en breidde met succes zijn handel uit. Al snel ging Bonnard ook handelen in kwaliteitswijnen uit de Beaujolais en Côtes du Rhone.

In 1920 ging hij de grens over en sloot een handelsovereenkomst met de Nederlandse familie Huinck, wijnhandelaren uit Utrecht. Hiermee werd Bonnard een belangrijke speler op de Nederlandse markt. Na de dood van Louis Bonnard nam de familie Huinck het bedrijf over en zette het in de bestaande lijn voort.

Verborgen wijnen

Voor de Tweede Wereldoorlog was het grootse deel van de voorraad Bourgogne-wijnen verscheept naar de wijnkelders van de Familie Huinck in Utrecht. Daar werden ze verborgen gehouden voor de Duitsers. Na de oorlog vormden deze voorraden het begin van een nieuwe, succesvolle start van Maison Louis Bonnard onder leiding van W. Huinck sr. In 2011 verkocht W. Huinck het bedrijf aan de familie Smit, sinds lange tijd exportpartner van Bonnard.

Proef onze Louis Bonnard wijnen

Met Louis Bonnard wijnen, haalt u een heerlijke wijn in huis.

Strenge criteria

Het label Maison Louis Bonnard brengt wijnen van zorgvuldig geselecteerde wijngoederen uit Franse wijngebieden. Alle wijnen moeten aan strenge criteria voldoen. Ze worden geselecteerd en geblend in Quincy, Beaujolais, onder supervisie van Maarten Smit.
Sinds jaar en dag gelooft Maison Louis Bonnard in de diversiteit van het terroir van de Bourgogne en wordt er samengewerkt met veel verschillende wijnbouwers, van Grand Crus tot regionale wijnen.

Nieuwe inzichten

Maison Louis Bonnard gelooft dat succesvol wijn maken begint met optimaal wijnbouwbeheer, waarbij de nieuwste inzichten op het gebied van vinificatie worden gebruikt. Suikergehalte, zuurgraad en weersomstandigheden worden voortdurend gecontroleerd om de kwaliteit van de wijn te garanderen.

De Cuvée Tradition-wijnen worden geselecteerd uit opkomende en ondergewaardeerde wijngaarden door heel Frankrijk. Ze worden gevinifieerd volgens de strenge richtlijnen van Louis Bonnard. Dat geeft ongecompliceerde wijnen voor dagelijks gebruik.

Milieuvriendelijk

Maison Louis Bonnard stimuleert leveranciers om zo ecologisch verantwoord mogelijk te werken en om te experimenteren met milieuvriendelijke wijnbouw.

Wijntips & Aanbiedingen

Bent u nieuwsgierig naar onze wijntips of wilt u graag onze aanbiedingen ontvangen, schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief.

Bezoek ons

Adres

Burg. Galleestraat 12
7251 EB VORDEN

Bel, mail of volg ons

Neem contact met ons op