Bezoek onze winkel

Burg. Galleestraat 12
7251 EB Vorden

}

Onze openingstijden

Woe - Do 13.00 - 17.30
Vrij 10.00 - 17.30
Zat 10.00 - 17.00

Neem direct contact op

0575-845734
info@wijnhandelsmit.nl

Gratis verzending in NL
vanaf 18 flessen / € 100

Bezoek onze winkel

Burg. Galleestraat 12
7251 EB Vorden

}

Onze openingstijden

Woe - Do 13.00 - 17.30
Vrij 10.00 - 17.30
Zat 10.00 - 17.00

Neem direct contact op

Château La Négly

Château la Négly is gelegen in de Languedoc, aan de oever van het Étang de Pissévache op de uitlopers van het Massief van La Clape. Négly is eigendom van de familie Paux-Rosset, en dochter Marion maakt de wijn, bijgestaan door oenoloog Claude Gros.

De familie maakt al jaren wijn, maar de laatste jaren staat dit in het teken van een extreme groei in kwaliteit. De grote diversiteit aan bodems, hoogteverschil en ligging (tot tien meter van de vloedrand af!), zorgt voor een grote verscheidenheid in stijl en kracht, maar er is één eigenschap die alle wijnen verbindt: grote precisie en een sterke mate van mineraliteit. De kwaliteit van Négly is ook niet onopgemerkt gebleven door Parker: deze gaf meermaals hoge (tot 99 punten) waarderingen aan diverse wijnen van Négly!

Chateau Aiguiloux handmatig druiven oogsten Wijnhandel Smit

Château La Négly

Fantastische ligging

Voordat Chateau la Negly zijn huidige naam kreeg heette het Château Ancely, in 1781 werd het omgedoopt tot Nerly totdat het in 1807 zijn huidige naam kreeg. De uitzonderlijke ligging van het wijngoed profiteert van een gunstige mix van de elementem. Doordat de wijngaarden dicht bij de zee liggen ondergaan de wijnranken een natuurlijke beneveling afkomstigvan zee. Daarbij koelt de kustwnd de met zon doordrenkte druiven. Respect voor de natuur staat voorop bij Châteaux Négly en ook in de wijnkelder worden geen concessies gedaan. Marion Proust zwaait de scepter in de wijnkelder en deze pittige dame weet heel goed het land en de eigenschappen van de druiven te doorgronden. Dit geeft de wijnen hun typische karakter en prachtige zuivere stijl.

Proef onze Château La Négly wijnen

Met Château La Negly wijnen, haalt u de Zuid Franse top in huis.

Geen Resultaten Gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.

Château La Negly wijnen

De druif en zijn smaak

Bij het samenstellen van de wijnen wordt er met verschillende druivenrassen gewerkt.

Syrah wordt gekozen vanwege zijn finesse en kruidig fruit. Grenache voor zijn ronde smaak. Mourvèdre voor robuuste diepte. Carignan voor zijn complexiteit en Cinsault, basis van rosé, voor frisheid, flexibiliteit en zijn heerlijke fruitige aroma’s.

Wijntips & Aanbiedingen

Bent u nieuwsgierig naar onze wijntips of wilt u graag onze aanbiedingen ontvangen, schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief.

Bezoek ons

Adres

Burg. Galleestraat 12
7251 EB VORDEN

Bel, mail of volg ons

Neem contact met ons op