Bezoek onze winkel

Burg. Galleestraat 12
7251 EB Vorden

}

Onze openingstijden

Woe - Do 13.00 - 17.30
Vrij 10.00 - 17.30
Zat 10.00 - 17.00

Neem direct contact op

0575-845734
info@wijnhandelsmit.nl

Gratis verzending in NL
vanaf 18 flessen / € 100

Bezoek onze winkel

Burg. Galleestraat 12
7251 EB Vorden

}

Onze openingstijden

Woe - Do 13.00 - 17.30
Vrij 10.00 - 17.30
Zat 10.00 - 17.00

Neem direct contact op

Plaimont Producteurs 

De 5 verschillende caves van Plaimont geven een prachtige verscheidenheid aan wijnen. Van lekkere makkelijke borrelwijnen met veel frisheid en souplesse tot echte grote wijnen met een enorm rijpingspotentieel. Een verrassend en onbekend wijnbouwgebied met een vergeten en eeuwenoude traditie. 

Wijnrank Chateau des Trois Tours Wijnhandel Smit

Plaimont, het onbekende stukje Frankrijk 

 

Plaimont heeft het quasi-monopolie op productie van een onvervalste terroirwijn Saint Mont. Daarnaast produceert het al even karakteristieke AOC’s als Madiran en Pacherenc du Vic-Bilh. Het grootste volume bestaat uit moderne vin de pays wijnen uit de Gascogne. Met dit gevarieerde gamma kunnen zowel beginnende consumenten als ver gevorderden op maat worden bediend. De helft van de productie wordt geëxporteerd. Plaimont besteedt jaarlijks 5 tot 10% van zijn omzet aan investeringen. Al in een vroeg stadium gebeurde dat voor technieken als micro-oxygenatie voor rood (verzachting van tannines door middel van zuurstof) en macération pelliculaire voor wit (schilinweking). Verder beschikt Plaimont over 19.000 m2 geklimatiseerde bedrijfsruimten. Behalve in technische zaken investeert Plaimont ook in zaken als wijntoerisme, marketing en vorming.

Proef onze Plaimont

Met de wijnen van Plaimont, haalt u iets bijzonders in huis.

Gouden wijnen van Plaimont

De wijnen uit de Gascogne en Gers hebben een moeilijke tijd achter de rug. Vaak was de kwaliteit matig doordat coöperaties de concurrentie strijd niet aankonden en uiteindelijk achterbleven met investeringen. Daarbij is de Sud-Ouest altijd een beetje een vergeten wijnbouwstreek geweest. Overvleugeld door Bordeaux, Bourgogne en zelfs de Pays d’Oc, die inmiddels veel aan populariteit en kwaliteit winnen. Dat dit lot ook aan de producenten van Plaimont beschoren ligt kan eigenlijk niet uitblijven. Hier tref je uiterst bijzondere en hoog kwalitatieve wijnen tegen nog steeds aantrekkelijke prijzen.

Een bijkomend voordeel van veel van de wijnen van Plaimont is dat ze relatief lage alcohol percentages kennen. Hierdoor zijn ze fris van karakter en goed verteerbaar.

De wijnen van Plaimont blijven dan ook niet onopgemerkt bij diverse internationale toonaangevende concoursen waarin ze hoge punten weten te scoren. Voor wie niet bang is voor wijnen met een Franse signatuur die toch weten te verassen biedt Plaimont een keur aan Gouden wijnen.

 

Wijntips & Aanbiedingen

Bent u nieuwsgierig naar onze wijntips of wilt u graag onze aanbiedingen ontvangen, schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief.

Bezoek ons

Adres

Burg. Galleestraat 12
7251 EB VORDEN

Bel, mail of volg ons

Neem contact met ons op