Bezoek onze winkel

Burg. Galleestraat 12
7251 EB Vorden

}

Onze openingstijden

Woe - Do 13.00 - 17.30
Vrij 10.00 - 17.30
Zat 10.00 - 17.00

Neem direct contact op

0575-845734
info@wijnhandelsmit.nl

Gratis verzending in NL
vanaf 18 flessen / € 100

Bezoek onze winkel

Burg. Galleestraat 12
7251 EB Vorden

}

Onze openingstijden

Woe - Do 13.00 - 17.30
Vrij 10.00 - 17.30
Zat 10.00 - 17.00

Neem direct contact op

Château De La Ragotière

In de wijngaarden van La Ragotière in de Franse Loire groeien al eeuwen de beste wijnstokken. De familie Couillaud experimenteert volop en verbouwt voor de regio unieke druivenrassen.

 

Château De La Ragotière – Frères Couillaud

Milde winters, droge zomers

De wijngaarden van Chateau La Ragotière liggen ten zuiden van de Loire, op vijftig kilometer afstand van de Atlantische Oceaan. De winters zijn hier relatief mild, waardoor de wijnstokken soms al vroeg in het voorjaar uitlopen. Omdat het in mei nog kan vriezen, zijn er antivries-installaties aangelegd die de jonge uitloop beschermen tegen vorst. De zomers zijn droog met milde tempraturen. De wijnstok heeft weinig te lijden onder de droogte. De juiste suiker-zuurbalans zorgt voor aromatische wijnen die hun frisheid behouden. Het klimaat draagt bij aan het geheel eigen karakter van de wijnen.

Mineraalrijk

De aanwezigheid van schist en micaschist in de bodem geeft de wijnen hun unieke karakter. De wortels kunnen diep de mineraalrijke bodem in. De bodem maakt snelle afwatering mogelijk en warmt in het voorjaar snel op, waardoor de wijnranken al vroeg uitlopen.

Kapel als wijnlokaal

Château de la Ragotière dateert uit de veertiende eeuw en kent een roerige geschiedenis. Al in de Middeleeuwen werd de kapel in gebruik genomen als proeflokaal. En tijdens de Franse Revolutie werd het kasteel geheel verwoest. In de huidige wijnkelder liggen wijnen die dateren uit 1947.

Proef onze Château De La Ragotière wijnen

Met Château De La Ragotière wijnen, haalt u een heerlijke wijn in huis.

De gebroeders Couillaud

In 1979 kopen Bernard, Michel en François Couillaud Château de la Ragotière. De drie broers komen uit een oud geslacht van wijnbouwers. Hun investeringen in de kelder en de wijngaarden werpen hun vruchten af: de export naar Groot-Brittannië, de Verenigde Staten en Japan komt al snel op gang.

In 1987 kopen de broers ook het nabijgelegen Château de la Morinière. Hier planten ze een voor de regio nieuwe druivensoort: de Chardonnay. De broers experimenteren verder en komen tot nieuwe creaties, waaronder de Chardet, een blend van Melon de Bourgogne en Chardonnay. Na jarenlang onderzoek lukt het hen ook andere voor de regio unieke druivensoorten te kweken, zoals de Viognier en Petit Manseng.

In 2006 treedt een nieuwe generatie aan: Amélie, de dochter van Bernard, en haar man Vincent. Amelie doet de export en Vincent runt de wijngaard. Ook François Couillaud, de jongste broer, werkt mee. De nieuwe generatie legt zich toe op innovatie van de wijnbouw, milieuvriendelijke alternatieven en de bouw van nieuwe kelders.

Wijntips & Aanbiedingen

Bent u nieuwsgierig naar onze wijntips of wilt u graag onze aanbiedingen ontvangen, schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief.

Bezoek ons

Adres

Burg. Galleestraat 12
7251 EB VORDEN

Bel, mail of volg ons

Neem contact met ons op