Bezoek onze winkel

Burg. Galleestraat 12
7251 EB Vorden

}

Onze openingstijden

Woe - Do 13.00 - 17.30
Vrij 10.00 - 17.30
Zat 10.00 - 17.00

Neem direct contact op

0575-845734
info@wijnhandelsmit.nl

Gratis verzending in NL
vanaf 18 flessen / € 100

Bezoek onze winkel

Burg. Galleestraat 12
7251 EB Vorden

}

Onze openingstijden

Woe - Do 13.00 - 17.30
Vrij 10.00 - 17.30
Zat 10.00 - 17.00

Neem direct contact op

Cantine San Marzano

San Marzano di San Giuseppe ligt in Puglia, een wijnstreek in het zuidoosten van Italië. Cantine San MarzanoIn in 1962 door 19 wijnmakers opgericht die besloten hun krachten te bundelen om samen kwaliteitswijnen te maken met het typische karakter van de streek.

 

Cantine San Marzano

De krachten gebundeld

San Marzano di San Giuseppe ligt in Puglia, in het zuidoosten van Italië. Het is een regio waar van oudsher veel wijn wordt verbouwd. In 1962 besloten 19 wijnmakers hun krachten te bundelen om samen kwaliteitswijnen te maken met het typische karakter van de streek. Om deze droom te verwezenlijken, richtten ze Cantine San Marzano op. Tegenwoordig bestaat de Cantine uit meer dan 1200 wijnboeren die zich allemaal inzetten voor het produceren van de beste druiven. Ze zijn gespecialiseerd in de lokale Primitivo-druif.

Extreme omstandigheden

De regio wordt omringd door de Ionische en de Adriatische zee. De hete zomers, de koude winters en de sirocco zorgen voor extreme weersomstandigheden. De bodem bestaat uit rots en leisteen. De druiven primitivo en negroamaro voelen zich het beste thuis in dit klimaat en op deze bodem.

Met oog voor traditie

San Marzano is een van de populairste en bekendste wijnhuizen van Puglia. Het is ook het modernste en technisch het best uitgerust. De wijnen die ze maken zijn evenwichtig met enorm veel smaak en complexiteit, zonder dat de eeuwenoude wijntradities uit het oog worden verloren.

Proef onze San Marzano wijnen

Met een San Marzano wijn, haalt u een Italiaanse wijn van topkwaliteit in huis.

Iconische wijn

Een van de iconische labels van het bedrijf is Sessantanni Primitivodo Manduria DOP. Deze wijn vertelt het verhaal van de lokale wijncultuur en de liefde van de makers voor de Primitivo-druif. Tegelijkertijd vormt hij het voorbeeld van nieuwe manieren om wijn te maken. Precies waar Cantine San Marzano voor staat.

Talloze awards

Er zijn maar weinig wijnhuizen die zo veel awards in de wacht slepen als San Marzano. Red Wine Winery of the Year, Italy Red DOP Winery of the Year, Best Cooperative Italy, Best Italian Producer, European Producer of the Year: en dat is maar een kleine greep uit de lange lijst.

Natuurlijk heeft Wijnhandel Smit een aantal prijswinnende wijnen in het assortiment. Zoals Il Pumo (Sauvignon Blanc, chardonnay, rosé, primitivo en negroamaro), die vele gouden en zilveren medailles wonnen. Ook Gran Trio, Sud Primitivo, Collezione Cinquanta, Talo Verdejo en Edda vielen in de prijzen. Een topper is Sessantani, die 90 punten kreeg toebedeeld van Gilbert Gaillard, een van de belangrijkste internationale wijngidsen.

Wijntips & Aanbiedingen

Bent u nieuwsgierig naar onze wijntips of wilt u graag onze aanbiedingen ontvangen, schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief.

Bezoek ons

Adres

Burg. Galleestraat 12
7251 EB VORDEN

Bel, mail of volg ons

Neem contact met ons op