Bezoek onze winkel

Burg. Galleestraat 12
7251 EB Vorden

}

Onze openingstijden

Woe - Do 13.00 - 17.30
Vrij 10.00 - 17.30
Zat 10.00 - 17.00

Neem direct contact op

0575-845734
info@wijnhandelsmit.nl

Gratis verzending in NL
vanaf 18 flessen / € 100

Bezoek onze winkel

Burg. Galleestraat 12
7251 EB Vorden

}

Onze openingstijden

Woe - Do 13.00 - 17.30
Vrij 10.00 - 17.30
Zat 10.00 - 17.00

Neem direct contact op

Kleine Oranjerie Semillon Sauvignon Blanc

15,90

Deze Kleine Oranjerie Semillon Sauvignon Blanc vertoont  direct een prachtig boeket dat het beste van beide variëteiten combineert. De Semillon draagt bij aan delicate tonen van witte bloemen en honingdauwmeloen, die een vleugje elegantie en complexiteit geven. Ondertussen introduceert de Sauvignon Blanc pittige citrusaroma’s, zoals grapefruit en limoen, naast hints van tropisch fruit zoals passievrucht en guave.

Categorie:

Beschrijving

Deze Kleine Oranjerie Semillon Sauvignon Blanc vertoont  direct een prachtig boeket dat het beste van beide variëteiten combineert. De Semillon draagt bij aan delicate tonen van witte bloemen en honingdauwmeloen, die een vleugje elegantie en complexiteit geven. Ondertussen introduceert de Sauvignon Blanc pittige citrusaroma’s, zoals grapefruit en limoen, naast hints van tropisch fruit zoals passievrucht en guave. De aromatische harmonie tussen deze twee druiven is zeer volledig. De medium body van de wijn vult de mond met de textuur van lemon curd, terwijl de levendige zuurgraad zorgt voor een verfrissende lift en een levendig karakter. De afdronk is fris en schoon en laat een blijvende indruk achter.

Terrarium Semillon/Sauvignon Blanc is prima als aperitief wijn maar is tegelijk een veelzijdige begeleider van een verscheidenheid aan gerechten. Een perfecte aanvulling op Thaise green curry, gebraden kip of een pittige mangosalade.

De blend Semillon/Sauvignon Blanc ook wel bekend als de klassieke witte Bordeaux blend.  Maar vormt door de grotere rijpheid van de druiven een heel andere wijn in Zuid-Afrika. Boeiend, harmonieus, levendig. Citrus, tropisch fruit. Niet té strak maar juist met tikje crèmige structuur.

Wildeberg heeft zijn naam te danken aan de wilde natuur die op deze berg aanwezig is. Het is een wild stuk ongetemde berg waarop de wijnboerderij staat. Natuurlijke schoonheid en ruig terrein maken het tot een uitdagend, maar tegelijk enorm lonend om hier wijn te maken. Het feit dat slechts 10% van het landgoed zelf kan worden geplant, onderstreept het bijzondere karakter van deze plek. Bij Boutinot begrijpen ze dat de natuur is om te respecteren en mee samen te werken. De klimatologische eigenschappen, de bodemkunde en de topografie bepalen welke druivenrassen men op dit land verbouwd.

De Wildeberg-wijnen drukken het meest fascinerende fruit uit de Franschhoek-vallei uit. Wildeberg, een kleine boerderij en wijnmakerij in Franschhoek, is het meest recente project van Boutinot. Het fruit voor de Wildeberg-wijnen komt alleen uit de Franschhoek-vallei, met de hand geoogst, natuurlijk gefermenteerd en zorgvuldig gerijpt op de boerderij. Wildeberg voelt misschien nog als een fris en jong wijnhuis, maar het succes liet niet lang op zich wachten: Na in de beoordeling van 590 wijnen, heeft website Winemag Wildeberg uitgeroepen tot Winery of the Year 2022.

JD Rossouw, de wijnmaker bij Wildeberg, zei: ‘We zijn verheugd met deze fantastische erkenning voor ons wijnbereidingsteam, evenals voor alle geweldige wijngaardpartners die dit elk jaar mogelijk maken. Zonder hun harde werk en aandacht voor detail, zouden we gewoon een zoveelste fles aan tafel zijn.’ JD Rossouw werd in 2017 aangesteld als wijnmaker en oogstte slechts 50 ton fruit in die eerste vintage. Terwijl het volgende jaar 10 hectare Chardonnay, Semillon, Petite Sirah en Syrah werden aangeplant, is het nu zover dat de wijngaarden oud genoeg zijn om hem en zijn team de zuiverheid en het karakter te geven die de kenmerken zijn van Wildeberg-wijn.