Bezoek onze winkel

Burg. Galleestraat 12
7251 EB Vorden

}

Onze openingstijden

Woe - Do 13.00 - 17.30
Vrij 10.00 - 17.30
Zat 10.00 - 17.00

Neem direct contact op

0575-845734
info@wijnhandelsmit.nl

Gratis verzending in NL
vanaf 18 flessen / € 100

Bezoek onze winkel

Burg. Galleestraat 12
7251 EB Vorden

}

Onze openingstijden

Woe - Do 13.00 - 17.30
Vrij 10.00 - 17.30
Zat 10.00 - 17.00

Neem direct contact op

Val Joanis Luberon Tradition Blanc

12,80

Deze Val Joanis Luberon Tradition Blanc is mooi licht goudgeel van kleur. In de neus is hij lekker bloemig, en ruiken we steenfruit (abrikoos en perzik).

De smaak is fris, maar wel vol met tonen van aromatisch fruit en witte bloemen.

Gemaakt van typische regionale druiven, Roussanne en Vermentino (Rolle).

Beschrijving

Deze Val Joanis Luberon Tradition Blanc is mooi licht goudgeel van kleur. In de neus is hij lekker bloemig, en ruiken we steenfruit (abrikoos en perzik).

De smaak is fris, maar wel vol met tonen van aromatisch fruit en witte bloemen.

Gemaakt van typische regionale druiven, Roussanne en Vermentino (Rolle).

Velen vragen zich af of de Luberon bij de regio Provence of Rhône hoort. Het Luberon-huis Val Joanis ligt slechts 20 kilometer boven het wijndorp Aix-en-Provence, maar behoort qua herkomstbenaming in de wijnbouw tot de Rhône-wijnen. Val Joanis is in ieder geval van vele markten thuis, en maakt diverse wijnen met invloeden van beide wijngebieden.

Afkomstig van verschillende wijngaarden in de Luberon, Rhône. Dit zijn doorgaans op het zuiden of zuidwesten gerichte hellingen met een bodem van klei en kalksteen.

Voordat de druiven worden geperst, wordt macération pelliculaire (schilweking) toegepast om de smaakconcentratie te vergroten. Daarna wordt het sap vergist op een gecontroleerde temperatuur in RVS. Na de gisting rijpt de wijn op de gistcellen (‘sur lie’) gedurende 2 tot 4 maanden. Dit maakt de wijn zachter en geeft de wijn extra complexiteit mee.

Serveren bij Lekker bij kip met knoflook. Ook heerlijk bij zeebaars met Provençaalse kruiden.

Serveertemperatuur 8-10 °C