Bezoek onze winkel

Burg. Galleestraat 12
7251 EB Vorden

}

Onze openingstijden

Woe - Do 13.00 - 17.30
Vrij 10.00 - 17.30
Zat 10.00 - 17.00

Neem direct contact op

0575-845734
info@wijnhandelsmit.nl

Gratis verzending in NL
vanaf 18 flessen / € 100

Bezoek onze winkel

Burg. Galleestraat 12
7251 EB Vorden

}

Onze openingstijden

Woe - Do 13.00 - 17.30
Vrij 10.00 - 17.30
Zat 10.00 - 17.00

Neem direct contact op

Van Wees Zeer Oude Genever 10yo

53,50

Een hele mooie pure, zachte, ambachtelijke Amsterdamse oude genever die 10 haar op fust heeft gerijpt!

Artikelnummer: 8270 Categorieën: , , ,

Beschrijving

Deze Amsterdamse Zeer Oude Genever is een combinatie van pure moutwijn, vier met jeneverbessen en kruiden geherdistileerde moutwijnen van tarwe, mais, rogge, gerst en enkel rogge en graan destillaat. De moutwijnen worden tweemaal gedistilleerd (dubbel gebeid) in een koperen fijn ketel. Haar lichtbeige kleur dankt ze aan minimaal drie maanden rijping op fust. De geur is liefelijk en fris met tonen van jeneverbes en citrus. De smaak is zacht, rond en aangenaam, met graan-, jeneverbes-, citrus- en anijstonen. Een aanrader voor een eerste kennismaking met goede, oude jenever.

Genever is een eeuwenoud Hollands product, gedistilleerd van moutwijn, met de jeneverbes (Juniperus) als prominent ingrediënt. Deze bessensoort werd mee gestookt met het distillaat: enerzijds om de smaak te verbreden, anderzijds vanwege vermeende geneeskrachtige eigenschappen van de bes. Van oorsprong werd genever vooral gedronken als medicijn.

In de Gouden Eeuw was Amsterdam een belangrijke Europese doorvoerhaven. De overvloed aan kruiden en specerijen maakte de stad een walhalla voor stokers. Amsterdamse distillateurs produceerden als eersten moutwijnen uit graan. Op basis daarvan stookten zij genever (hiermee liepen zij een eeuw voor op hun Schiedamse vakgenoten!). Met nieuwe ingrediënten maakten zij de sterkedrank steeds lekkerder. Daardoor groeide genever in de 17e eeuw uit tot een populaire borrel.

Iedere stoker maakte zijn eigen graangenever: volgens de traditionele methode, maar geheel naar eigen inzicht. Dit leverde karakteristieke smaakeigenschappen op, plus een exclusieve klantenkring. De Verenigd Oost-Indische Compagnie (VOC) nam bijvoorbeeld uitsluitend genoegen met genever van geherdistilleerde moutwijn uit Weesp.

 

Een pure, zachte, ambachtelijke Amsterdamse ouwe genever!

Extra informatie

Wijntype

Prijsklasse

Land

Streek

Domein

Druivenras

Inhoud

Appellatie