Bezoek onze winkel

Burg. Galleestraat 12
7251 EB Vorden

}

Onze openingstijden

Woe - Do 13.00 - 17.30
Vrij 10.00 - 17.30
Zat 10.00 - 17.00

Neem direct contact op

0575-845734
info@wijnhandelsmit.nl

Gratis verzending in NL
vanaf 18 flessen / € 100

Bezoek onze winkel

Burg. Galleestraat 12
7251 EB Vorden

}

Onze openingstijden

Woe - Do 13.00 - 17.30
Vrij 10.00 - 17.30
Zat 10.00 - 17.00

Neem direct contact op

Miopasso Primitivo

8,20

Deze Miopasso Primitivo is een lekker droge maar gladde en volle Primitivo met veel donker rood fruit en fraai geïntegreerde tannines.

Beschrijving

Deze Miopasso Primitivo is een lekker droge maar gladde en volle Primitivo met veel donker rood fruit en fraai geïntegreerde tannines.

Miopasso is een serie van hoogwaardige wijnen gemaakt met inheemse Italiaanse druivensoorten. Het doel van Miopasso, is om de traditionele stijlen van de Italiaanse wijnen op de internationale markt te brengen – de echte smaak van Italië. We doen dit door het gebruik van volledig moderne vinificatie technieken elke nuance van de druivensoort tot uiting te brengen. Het assortiment bestaat uit een Fiano, een Primitivo en Nero d’Avola. De Nero d’Avola is een echte bezienswaardigheid, wordt gemaakt met behulp van de “Ripasso” techniek doormiddel van het toevoegen van een klein percentage van de wijn gemaakt van de zon gedroogde druiven.
Feudo di Santa Tresa is sinds 2002 in handen van Stefano Girelli, zijn zus Marina Girelli samen met hun zakenpartner Massimo Maggio. Toen de mogelijkheid zich aandeed om het uit 1697 daterende domein te kopen twijfelden ze geen moment. Vanaf dat moment is het domein in alle glorie herstelt en wordt er volledig biologisch en duurzaam gewerkt. Dat komt voort uit de filosofie om het domein onderdeel van de omgeving te laten zijn. Zo wordt er gezorgd dat wilde planten en bloemen de kans krijgen om te groeien, dat trekt diverse insecten en dieren aan, die op hun beurt zorgen voor een natuurlijke biodiversiteit in de wijngaarden.
Het domein is gelegen in Vittoria in het zuidoosten van Sicilië en heeft 50 hectare aan wijngaarden voor een groot deel op een bodem van “Terra Rossa”. Een bijzondere bodem van een laag rode leem, met daaronder een dikke laag kalksteen. De dikke kalklaag werkt als een spons en slaat water op, zodat de druivenstok zelfs in de droge, warme zomer voldoende vocht krijgt.
Door te werken met de juiste druivenrassen en een dichtheid van 5.000-5.500 stokken per hectare zijn de snoeitechnieken simpel, maar goed gecontroleerd.  Daarnaast doet de koele zuidelijke zeebries, die de hitte van het binnenland compenseert, de rest.De natuurlijke kwaliteit van de druiven is zo uitzonderlijk, dat het roekeloos zou zijn om meer in te grijpen dan strikt noodzakelijk. De druiven van het landgoed Santa Tresa worden daarom al jarenlang biologisch geteeld. In 2006 heeft men besloten om dit officieel te laten registreren. Met ingang van de oogst 2009 is de hele productie ook officieel gecertificeerd als biologische wijn.