Bezoek onze winkel

Burg. Galleestraat 12
7251 EB Vorden

}

Onze openingstijden

Woe - Do 13.00 - 17.30
Vrij 10.00 - 17.30
Zat 10.00 - 17.00

Neem direct contact op

0575-845734
info@wijnhandelsmit.nl

Gratis verzending in NL
vanaf 18 flessen / € 100

Bezoek onze winkel

Burg. Galleestraat 12
7251 EB Vorden

}

Onze openingstijden

Woe - Do 13.00 - 17.30
Vrij 10.00 - 17.30
Zat 10.00 - 17.00

Neem direct contact op

Tenuta Orsumella

Tenuta Orsumella is een kleinschalig, prestigieus wijnhuis gelegen in Montefiridolfi, in de prachtige heuvels van Toscane tussen Florence en Sienna. En daar worden heerlijke Chianti-wijnen gemaakt.

 

Tenuta Orsumella wijngaard Wijnhandel Smit

Tenuta Orsumella – Familie Menichetti

Met de hand geplukt

De wijngaarden liggen 300 meter boven zeeniveau. Daardoor zijn de temperaturen ’s nachts wat lager en blijft het fruit fris en aromatisch. De bodem is rijk aan zandsteen en marmer, wat de wijnen de perfecte mineraliteit geeft.

Op het domein worden niet alleen hoogwaardige Chianti-wijnen geproduceerd. Een deel van de grond wordt in beslag genomen door olijfbomen, waarvan een bijzondere olijfolie wordt gemaakt. De oogst van de druiven vindt handmatig plaats. De opbrengst wordt bewust beperkt gehouden om de kwaliteit te waarborgen.

Florentijns buitenhuis

De familie Menichetti is inmiddels de derde generatie die dit prachtig gelegen domein exploiteert. De geschiedenis gaat terug tot 1200 toen het hoofdgebouw door de befaamde Florentijnse familie Buondelmonti als buitenhuis werd gebruikt. Ook diende het als administratiecentrum en rechtbank voor zakelijke geschillen.

Proef onze Tenuta Orsumella wijnen

Met Tenuta Orsumella wijnen, haalt u een heerlijke wijn in huis.

Geen Resultaten Gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.

Op hout gerijpt

Wijnhuis Tenuta Orsumella produceert rode wijnen van hoge kwaliteit. Vinificatie vindt plaats in nieuwe houten voeders van 1000 liter. Daarna krijgen de wijnen een houtrijping van zes tot achttien maanden. Alle wijnen ondergaan een gecontroleerde vergisting van rond de 27 °C waarbij er dagelijks ‘remontage’ plaatsvindt – een proces waarbij rode wijn van de bodem van de tank omhoog wordt gepompt en over de gefermenteerde most wordt gegoten.

Biologische wijnbouw

De wijnen van Orsumella behoren tot de top in de regio en hebben diverse prijzen in wacht gesleept. Het wijnhuis is bezig met een conversie naar volledig biologische wijnbouw, wat waarschijnlijk in 2019 gerealiseerd zal zijn.
Leuk weetje: de ster in het logo symboliseert de poolster. Wanneer deze poolster reflecteert in het water van het aan het domein grenzende riviertje dan zullen de geliefden die er gezamenlijk naar kijken hun liefde vereeuwigd zien. Romantisch toch?

Wijntips & Aanbiedingen

Bent u nieuwsgierig naar onze wijntips of wilt u graag onze aanbiedingen ontvangen, schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief.

Bezoek ons

Adres

Burg. Galleestraat 12
7251 EB VORDEN

Bel, mail of volg ons

Neem contact met ons op