Bezoek onze winkel

Burg. Galleestraat 12
7251 EB Vorden

}

Onze openingstijden

Woe - Do 13.00 - 18.00
Vrij 10.00 - 18.00
Zat 10.00 - 17.00

Neem direct contact op

0575-845734
info@wijnhandelsmit.nl

Gratis verzending in NL
vanaf 18 flessen / € 100

Bezoek onze winkel

Burg. Galleestraat 12
7251 EB Vorden

}

Onze openingstijden

Woe - Do 13.00 - 18.00
Vrij 10.00 - 18.00
Zat 10.00 - 17.00

Neem direct contact op

Knorhoek

Van een gebied met leeuwen en luipaarden tot een gerenommeerd wijnhuis. Noodlot en geluk hebben elkaar afgewisseld in de geschiedenis van het Zuid-Afrikaanse Knorhoek, waar nu de prachtigste wijnen worden gemaakt.

Knorhoek Wine Estate Stellenbosch wijnvat Wijnhandel Smit

Knorhoek – Wine Estate Stellenbosch

Wilde wijnen

Al in 1694 wisten boeren hoe vruchtbaar de uitlopers van de Simonsberg waren. Tegen 1793 had de legendarische Martin Melck het grootste deel van dit land verworven en waarschijnlijk was hij degene die de naam veranderde van het originele Kleygat naar Knorhoek: de plaats waar leeuwen grommen.

De naam Knorhoek geeft al aan hoe wild de omgeving toen was. Roofdieren zochten ’s nachts naar hun prooi en nog steeds wordt er af en toe een luipaard gesignaleerd in de hogere delen van de omliggende bergen. Vandaar ook het luipaard op de wijnetiketten van Knorhoek Estate.

Een gunstig huwelijk

Melck’s dochter erfde Knorhoek en haar zoon, Jan Andries Beyers was de eerste die hier een boerenbedrijf begon. Een verwoestende phylloxera-plaag dwong de meeste boeren in het gebied om hun land te verkopen, maar door een speling van het lot, kwam Knorhoek weer terug in de familie.

In 1887 kocht J.G.B. van Niekerk een naburige boerderij en trouwde met de achterkleindochter van Beyers, de oorspronkelijke Knorhoek-patriarch. Zij overtuigde Van Niekerk ervan om Knorhoek terug te kopen.

Proef onze Knorhoek – Wine Estate Stellenbosch wijnen

Met Knorhoek – Wine Estate Stellenbosch wijnen, haalt u een heerlijke wijn in huis.

De gebroeders Van Niekerk

De gebroeders Van Niekerk zijn de vijfde generatie. In de voetsporen van hun vader Hannes, die de prestigieuze Smuts Trophy voor zijn wijnen ontving, zetten ze de lange en eerzame familietraditie van wijnmaken voort.

James is verantwoordelijk voor de wijnbouw, Hansie voor de marketing en Barry voor de wijnbereiding. Samen met hun vrouwen vormen ze een jong team van gepassioneerde wijnmakers die hun erfgoed graag delen met bezoekers en gasten.

Gunstig klimaat

Knorhoek ligt 200 tot 380 meter boven de zeespiegel op de zachtglooiende heuvels van de Simonsberg. Het maakt deel uit van het wereldberoemde wijngebied Stellenbosch. Door het gunstige klimaat en de rijke gronden is Knorhoek ideaal gelegen voor het maken van mooie wijnen.

Nieuwe aanplant

Het landgoed heeft 105 hectare aan wijngaarden. De afgelopen zes jaar heeft de boerderij ingrijpende veranderingen ondergaan, waarbij maar liefst 60 ha is herplant met superieure, ziektebestendige onderstammen. De oude wijnkelder wordt voortdurend vernieuwd om de hoge kwaliteit van Knorhoek-wijnen te garanderen. Slechts 15% van de productie wordt gebruikt voor gelabelde wijn, de rest gaat naar bekende wijnhuizen. Hierdoor blijft de wijn altijd van topkwaliteit, met een goede prijs-kwaliteitverhouding.

Wijntips & Aanbiedingen

Bent u nieuwsgierig naar onze wijntips of wilt u graag onze aanbiedingen ontvangen, schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief.

Bezoek ons

Adres

Burg. Galleestraat 12
7251 EB VORDEN

Bel, mail of volg ons

Neem contact met ons op