Bezoek onze winkel

Burg. Galleestraat 12
7251 EB Vorden

}

Onze openingstijden

Woe - Do 13.00 - 18.00
Vrij 10.00 - 18.00
Zat 10.00 - 17.00

Neem direct contact op

0575-845734
info@wijnhandelsmit.nl

Gratis verzending in NL
vanaf 18 flessen / € 100

Bezoek onze winkel

Burg. Galleestraat 12
7251 EB Vorden

}

Onze openingstijden

Woe - Do 13.00 - 18.00
Vrij 10.00 - 18.00
Zat 10.00 - 17.00

Neem direct contact op

Domaine Faiveley Ladoix AC

29,50

33,00 (uw voordeel 10.61 %)

Een ware vondst!, wie durft te experimenteren wordt beloond !
Op en top Bourgogne Blanc met Corton Charlemagne allures.

Beschrijving

Uitermate mooi gemaakte wijn uit een wat onbekendere appelatie. Oorspronkelijk bepland met Pinot Noir maar na de aanplant met Chardonnay is er een nieuwe ster geboren, deze pracht Chardonnay combineert levendige zuren met een fraaie mineraliteit. Doet niet onder voor een mooie Corton Charlemagne  Een van de meest noordelijke gelegen wijngaarden voor witte Bourgognes.

Lichtgeel met groene tinten. In de neus frisse, bloemige aroma’s en een vleugje brioche. Een rijke en krachtige smaak met geroosterde tonen en een aangename frisheid. Een tongstrelende, levendige wijn.

De geschiedenis van Domaine Faiveley gaat terug tot 1825. Het domein is al 7 generaties lang familiebezit en is gelegen in Nuits-Saint-Georges, in het hart van de Bourgogne. 127 ha Wijngaarden, verspreid over Côte de Nuits, Côte de Beaune en Côte Chalonnaise, waarvan 12 wijngaarden met Grand Cru classificatie, 25 met Premier Cru classificatie en 6 wijngaarden met een classificatie “Monopole”. Het domein wordt geleid door Erwan Faiveley, die het werk in de wijngaarden in eigen beheer houdt om zelf controle te hebben over de kwaliteit van de druiven. De handgeplukte oogst wordt met zorg naar gewelfde kelders uit de 19e eeuw gebracht, gelegen in Nuits-Saint-Georges. Om geweldige Bourgognes te maken, combineert Erwan Faiveley de principes van moderne oenologie met traditionele rijping in Frans eiken vaten. Dit alles draagt ertoe bij dat Faiveleywijnen een hoog aanzien hebben.

De wijngaarden in Ladoix worden gekenmerkt door lalkmergel, klei en ijzerhoudende oölieten (kleine kalkbolletjes) ,de wijngaarden hebben een oostelijke expositie.en werden aangeplant in 2007 en 2013.De druiven worden met de hand geoogst en gesorteerd. De most wordt geëxtraheerd met behulp van een pneumatische pers. De vinificatie duurt 4 weken en vindt plaats in Franse eikenhouten vaten (waarvan minder dan een derde nieuw eikenhout is)in hygrometrie-gecontroleerde kelders bij constante natuurlijke temperaturen. De wijn rijpt 14 maanden in vaten waarin regelmatig wordt geroerd om de wijnmoer in contact te houden met de wijn. Dit resulteert in een tongstrelende wijn meteen aromatische complexiteit.

Geniet deze prachtige wijn bij Visgerechten, schaal- en schelpdieren en geitenkaas.

Extra informatie

Wijntype

Prijsklasse

Land

Streek

Domein

Druivenras

Inhoud