Beschrijving
Deze Domaine Madeloc Blanc Penya Blanc is een fantastische complexe wijn. De wijn wordt 7 tot 8 maanden op de lie gerijpt op Frans eiken
houten vaten, waarvan 25% nieuw. Prachtige Minerale en complexe stijl met in de neus intense aroma’s van citroenbloesem, citrusfruit
en getoast hout. Absolute mond vullende wijn, ook hier intens citrus, met rijp geel fruit gevolgd door een zwoele toets boter, doorspekt met subtiele tonen van het vat.
Lange intense afdronk met opvallend prettige frisheid. Gaat bij vrijwel alle soorten gebakken/gegrilde vis met rijke sauzen, gegratineerde kreeft, kalfsvlees of rijpe, zachte-en halfzachte kazen.
Pierre Gaillard is een van de meest geprezen producenten uit de Côtes du Rhône. Hij geloofd als geen ander in de kracht van terroir. Of het nu om zijn eigen wijnen gaat, of om projecten zoals ‘Les Vins de Vienne’, wat hij samen met zijn oude vrienden Yves Cuilleron en François Villard bestierd, het terroir is altijd de bepalende factor in zijn wijnen.
Om deze reden voelde hij ook de drang om wijngaarden in de Collioure te betrekken in het uiterste Zuiden van Frankrijk. Hier maakt hij samen met zijn dochter Élise zeer smakelijke, krachtige, karakteristieke witte en rode Collioures en prachtige Banyuls.
Het ongeveer 30 ha grote domein, waarvan slechts grofweg de helft is beplant met druivenstokken, ligt op zo’n 400 meter hoogte en heeft daarmee, samen met de nabijheid van de Middellandse zee een zeer bijzonder microklimaat.