Bezoek onze winkel

Burg. Galleestraat 12
7251 EB Vorden

}

Onze openingstijden

Woe - Do 13.00 - 17.30
Vrij 10.00 - 17.30
Zat 10.00 - 17.00

Neem direct contact op

0575-845734
info@wijnhandelsmit.nl

Gratis verzending in NL
vanaf 18 flessen / € 100

Bezoek onze winkel

Burg. Galleestraat 12
7251 EB Vorden

}

Onze openingstijden

Woe - Do 13.00 - 17.30
Vrij 10.00 - 17.30
Zat 10.00 - 17.00

Neem direct contact op

Filliers Graan Jenever 8 YO

45,00

Originele Belgische Graan Jenever, 8 jaar gerijpt op Amerikaans eikenhouten vaten.

Artikelnummer: 7279 Categorieën: , , ,

Beschrijving

Deze Filliers Oude Graanjenever heeft 8 jaar op Amerikaans eikenhouten vaten gerijpt. Tijdens dit proces worden er jeneverbessen gedestilleerd, die later aan de gerijpte graanjenever wordt toegevoegd. Door het rijpingsproces wordt de smaak van jeneverbes milder, maar het kruidige bitter is nog altijd aanwezig. Kaneel en vanille zorgen voor een zoete smaak, die een tintje bitter is door de peper.

Aan de oever van de Leie, in het pittoreske Oost-Vlaamse Bachte-Maria-Leerne, creëert Filliers Distilleerderij al sinds 1880 jenever. In het ambachtelijke distilleerproces maakt Filliers gebruik van traditionele koperen alembieken (ketels). Het proces is een zeer delicate evenwichtsoefening waarin wordt vertrouwd op het vakmanschap en de vele jaren ervaring van vijf generaties meesterstokers.

In de loop der jaren verfijnde Karel Lodewijk (de stichter en eerste generatie) zijn jeneverrecept, totdat uiteindelijk een ambachtelijke graanjenever van de allerhoogste kwaliteit uit zijn ketels druppelde. Tot op de dag van vandaag produceert Filliers Distilleerderij haar gedistilleerde producten op exact dezelfde wijze als haar stichter deed; het hele proces, van het maischen van graan tot het bottelen van het eindproduct, vindt plaats op het eigen bedrijf. Filliers distilleert en ‘coupeert’ volgens een zorgvuldig bewaard familiegeheim, dat door Karel Lodewijk aan de vier volgende generaties werd doorgegeven.

 

Originele Belgische Graan Jenever, 8 jaar gerijpt op Amerikaans eikenhouten vaten.

Extra informatie

Wijntype

Prijsklasse

Land

Streek

Domein

Druivenras

Inhoud

Appellatie

Leeftijdscontrole

Wijnhandel Smit verkoopt geen alcoholhoudende dranken aan personen onder de 18 jaar. Door op 'Ga door' te klikken, verklaar ik dat ik ouder ben dan 18 jaar en dat ik voldoe aan de bovenstaande verklaring.

Of

Geniet, maar drink met mate.