Bezoek onze winkel

Burg. Galleestraat 12
7251 EB Vorden

}

Onze openingstijden

Woe - Do 13.00 - 17.30
Vrij 10.00 - 17.30
Zat 10.00 - 17.00

Neem direct contact op

0575-845734
info@wijnhandelsmit.nl

Gratis verzending in NL
vanaf 18 flessen / € 100

Bezoek onze winkel

Burg. Galleestraat 12
7251 EB Vorden

}

Onze openingstijden

Woe - Do 13.00 - 17.30
Vrij 10.00 - 17.30
Zat 10.00 - 17.00

Neem direct contact op

Hausmann Pinot Blanc Nahe Opmerkelijk Nr 1

7,20

Probeer deze Hausmann Pinot Blanc een  plezierige witte wijn uit de Nahe.

Friss, rond en sappig!

Klik hier voor meer lekkere witte wijnen https://www.wijnhandelsmit.nl/wijntype/witte-wijn/

Beschrijving

Over de wijn

Deze Hausmann Pinot Blanc is een opmerkelijke mooi gemaakte Duitse variant op de klassieker uit de Elzas. Deze Hausmann Pinot Blanc is sprankelend van kleur met een hint van groen. Je ruikt de lente: aromatisch geurende voorjaarsbloemen. Een plezierig droge, ronde wijn met frisse zuren en veel sappigheid.

Spijs & moment Hausmann Pinot Blanc

Deze wijn is echt perfect bij een lentelunch of op een gezellige borrel te schenken. Zijn karakter maakt dat hij gemakkelijk met allerlei hapjes combineert. Denk aan frisse salades, lichte vishapjes of kaaskoekjes.

Over Hausmann

Hausmann is een speciale range wijnen van hoge kwaliteit die worden geproduceerd door Moselland. Hoewel de Kellerei Moselland gevestigd is in Bernkastel-Kues, in het hart van het Moezeldal, en hoewel ook de naam Moselland zelf misschien anders doet vermoeden, beperkt dit bedrijf zich al lang niet meer alleen tot Moezelwijnen. Moselland is tegenwoordig actief in vrijwel alle belangrijke Duitse wijnbouwgebieden. Zodoende kan het tegenwoordig een zeer uitgebreid productassortiment aanbieden in diverse smaakrichtingen, van traditioneel mild tot modern droog zoals Classic. De nadruk ligt daarbij op laagdrempelige wijnen, afgestemd op de smaak en het budget van een groot publiek, maar technisch onberispelijk verzorgd. Lees hier meer over de wijnen van Moselland https://www.moselland.de/cms/historie-1002.html

Over de Nahe

De Nahe is een Duitse wijnbouwstreek gelegen aan de gelijknamige rivier de Nahe, die vanuit het zuiden bij de stad Bingen in de Rijn uitmondt. Tegenwoordig wordt het als één Bereich (district) aangeduid, die onderverdeeld is in 7 Grosslagen en die op hun beurt weer verdeeld worden in totaal 328 wijngaarden.

In 2008 besloeg het wijnareaal ongeveer 4155 hectare, voor driekwart beplant met witte druiven, waaronder 27,3% Riesling, 13,4% Müller-Thurgau, 6,5% Silvaner. Het resterende kwart is beplant met blauwe druiven waaronder 10,8% Dornfelder, 5,9% Spätburgunder en 2,6% Blauwe Portugieser.

Sinds de nieuwe wijnwetgeving uit 1971 heeft dit wijngebied een eigen status. Voorheen werd het ingedeeld bij Rijnland-Palts. Precies dit kleine wijngebied heeft een enorme bodemvariëteit. Zo zijn er kwartsleisteenporfierzandsteenlöss en leem te vinden. Het is vooral de Riesling-druif die hier zeer minerale wijn voortbrengt. Hierdoor heeft zij de kracht van een Rheingauer, maar toch de elegantie van een Moezel. Vermaard zijn de wijngaarden op de Kupfergrube, Bastei (Traisen) en Rotenfels, vanwege hun bijzondere minerale bodem.

Even ten noorden van het plaatsje Niederhausen ligt het Schloßböckelheim. Het hier gelegen oude wijndomein was nog tot eind vorige eeuw staatseigendom.

Klik hier voor meer lekkere witte wijnen https://www.wijnhandelsmit.nl/wijntype/witte-wijn/

Extra informatie

Appellatie

Druivenras

Inhoud

Land

Prijsklasse

Smaakprofiel

Streek

Wijntype